Naslednja postaja je Murska Sobota. »Če bomo mi v pravi podobi, se bomo vrnili domov s točkami,« pravi Ažbe Jug pred gostovanjem pri Muri.

V zaključku zadnje četrtine prvenstva Maribor čaka Mura. »Dobro smo izkoristili te dni po tekmi proti Kopru in se ustrezno pripravili. Ustvarjamo novo moštvo oziroma ga preoblikujemo, na tej poti potrebujemo še nekaj časa. Opazno je, da smo dvignili telesno pripravljenost in smo intenzivnejši v igri. Potrebujemo še več hitrosti in boljših rešitev v ofenzivnem delu. Upam in verjamem, da bomo to dosegli čim prej,« pravi trener vijoličastih Mauro Camoranesi.

Kako nad Muro? »Prednost Mure je moštvenost. Imajo dobre posameznike, a je bistvenega pomena, da vsi vedo že na pamet, kaj morejo početi. So dobro organizirano moštvo, z igralci, ki že dolgo igrajo skupaj. Ante Šimundža je izoblikoval zelo dobro ekipo, ki je ne glede na zadnje rezultate zelo nevarna. Toda nevarni smo tudi mi,« poudarja trener, ki ima nekaj težav pri sestavi moštva.

»V delovni proces z moštvom sta se že vrnila Martin Milec in Gregor Bajde, še vedno pa niso nared Aljoša Matko, Ilija Martinović ter Luka Uskoković, prav tako tudi Alexandru Cretu,« je jasen.

Ažbe Jug se je izkazal med dvobojem s Koprom, stanovitnost želi potrditi tudi v Fazaneriji: »Ko sem prišel, sem vedel, da je konkurenca velika in da si bom moral izboriti mesto med vratnicama. Veseli me, da sem dobil priložnost, trdo delam na vsakem treningu, da upravičim zaupanje in skušam pomagati moštvu. V tem ritmu zaporednih tekem ni časa za predolgo razmišljanje o tem, kar je bilo. Vse misli so usmerjene le k naslednji tekmi, dobro smo pripravljeni. Vemo, od kod nam s strani Mure preti največja nevarnost, toda osredotočeni smo predvsem nase. Če bomo mi v pravi podobi, se bomo vrnili domov s točkami.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice