FOTO: Jure Banfi
Vijoličaste jutri v Bolgariji čaka spopad s težkim nasprotnikom - bolgarskim Ludogorcem. V Bolgarijo je odpotovalo 22 nogometašev, ekipi se je priključil tudi Aleks Pihler, ki je okreval po poškodbi.

Mariborčani bodo jutri na bolgarski zelenici stali nasproti težkemu tekmecu za evropsko jesen. Ludogorec je od leta 2009, ko sta ga prevzela brata Domuschiev, v Razgradu nogometna zgodba številka ena. 

Na seznamu potnikov, ki so odpotovali v Bolgarijo, je 22 igralcev: Kenan Pirić, Jasmin Handanović, Aljaž Cotman, Saša Ivković, Špiro Peričić, Luka Koblar, Mitja Viler, Martin Milec, Denis Klinar, Blaž Vrhovec, Alexandru Cretu, Sandi Ogrinec, Aleks Pihler, Dino Hotić, Martin Kramarič, Rudi Požeg Vancaš, Andrej Kotnik, Rok Kronaveter, Marcos Tavares, Luka Zahović, Jasmin Mešanović in Nardin Mulahusejnović.

Okreval je Aleks Pihler, a je zaradi poškodbe ostal doma Aleksander Rajčević. Prav tako kot Žan Kolmanič, Nino Žugelj, Felipe Santos, Luka Uskoković, Amir Dervišević in Gregor Bajde, ki so ostali izven kadra.

Trening Maribora na prizorišču tekme bo v sredo ob 20.00 po lokalnem času oziroma 19.00 po slovenskem, pol ure prej bo novinarska konferenca s predstavitvijo zadnjih aktualnosti iz vijol’čnega tabora.

Kako v boj proti tako kvalitetnemu moštvu?

»Dober rezultat bi bil jasno vsak rezultat, ki nam omogoča v drugem srečanju možnost za napredovanje. Kar se tiče načina, bo potrebno čisto vse. Igramo proti dobremu in kvalitetnemu moštvu, kjer bo potrebno in dobro braniti in dobro napadati in pokazati srce, garati in biti dober tudi mentalno skozi celotno srečanje,« je na mariborskem letališču pred letom v Bolgarijo povedal trener vijoličastih Darko Milanič.

»V vseh teh fazah moramo biti izredno dobri v tem play-offu. V tekmi evropskega tekmovanja je jasno, da so moštva vsa zelo kvalitetna. Moramo iskati svojo priložnost, moramo verjeti, da lahko kaj naredimo. Kot vidim fante, so polni pričakovanj in želja za jutrišnjo tekmo,« še dodaja Milanič. 

Kakšen je današnji Ludogorets?

Strokovni štab Nogometnega kluba Maribor je klub analiziral ob posnetkih prejšnjih tekem, v živo pa sta tekmeca v nedeljskem prvenstvenem dvoboju v Varni spremljala športni direktor Zlatko Zahovič in pomočnik trenerja Saša Gajser.

»Ogled tekme je potrdil dosedanja spoznanja, predvsem o tem, da gre za moštvo, ki ima izredno individualno kvaliteto v napadu. S posamezniki, ki jih odlikujejo hitrost, sposobnost preigravanja, nepredvidljivost, raznovrstnost. To je njihova stalnica že vrsto let, kar dokazujejo rezultati,« pravi Saša Gajser o uspešnem projektu z vzhoda Evrope, ki bo s številnimi tujci iz Brazilije, Senegala, Konga, Izraela, Romunije, Poljske in še bi lahko naštevali, popolno nasprotje glede na skandinavski slog.

Vijol’čna odprava je danes zjutraj z mariborskega letališča odpotovala v Bolgarijo, tekma bo jutri ob 19.30 po slovenskem času oziroma ob 20.30 po lokalnem.

Hotić: »Naredili bomo vse!«

»Ta evropska tekma za nas veliko pomeni in bomo naredili vse, da pridemo naprej, da bomo imeli do decembra vsaj Evropo. Vsako minuto bomo morali biti pozorni na vsakega nasprotnika in izkoristiti vsako priložnost. Morali bomo odigrati odlično v vseh delih igre,« pa je pred letom iz mariborskega letališča dejal vezni igralec Dino Hotić.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice