Še malo manjka in Ljudski vrt bo ponovno prizorišče elitne Lige prvakov. Maribor na srečanje s Spartakom prihaja po remiju v Celju, domači pa si želijo, da bi bili tokrat bolj natančni kot na štajerskem derbiju.

Liga prvakov v Mariboru, tretji del. Tako bi lahko opisali to, kar se bo v prihodnjih nekaj tednih dogajalo v Ljudskem vrtu. Vijoličaste namreč čaka elitna liga prvakov, prvi gost pa je ruski Spartak iz Moskve, ki pa na Štajersko ne prihaja v najboljši formi.

Spartak je namreč rusko prvenstvo začel dokaj klavrno, saj je v devetih srečanjih zbral vsega dvanajst točk ob treh zmagah, treh remijih in treh porazih. Je pa res, da je Spartak v zadnjem krogu ugnal Rubin iz Kazana, toda tekma ni minila brez »nemirov«. Ob koncu tekme je namreč prišlo do spora med trenerjem Massimom Carrero in enim prvih zvezdnikov Luizom Adrianom. Čeprav so v taborju ruskega prvoligaša vse skupaj želeli hitro pozabiti, je jasno, da tovrstni izpadi ne vplivajo dobro na moralo in ekipni duh znotraj moštva. 

Brez uradnega treninga v Maribor. Podcenjevanje?

S strani Moskovčanov bo morda prisotnega celo nekaj podcenjevanja, vsaj če sodimo po tem, da v Mariboru niso opravili niti uradnega treninga. To bi bila vsekakor voda na mlin vijoličastim, ki bi podcenjevanje nasprotnika zagotovo znali obrniti sebi v prid. Bodo pa varovanci Darka Milaniča zagotovo morali še posebej paziti na prvega zvezdnika Quincy Promesa, ki je v ruskem prvenstvu že pri šestih zadetkih in treh asistencah, odločil pa je tudi zadnjo prvenstveno tekmo.

Na drugi strani bo Maribor nekoliko manj obremenjen, saj ne bo v vlogi favorita, prav tako pa bo imel za seboj dvanajst tisoč navijačev, ki znajo vsakemu nasprotniku pripraviti peklenski sprejem. Vijoličasti bi si sicer želeli boljše generalke, kot je bila zgolj točka na štajerskem derbiju s Celjem, toda Milaničevi varovanci so tam preprosto preveč grešili. 

»Želimo si, da bi nekaj teh žog, ki so proti Celju zletele mimo tokrat končale v mreži nasprotnika. Ligo prvakov si želimo začeti z zmago,« si pred današnjim obračunom želi kapetan Marcos Tavares, ki je že vrsto let eden ključnih igralcev Maribora, še posebej pa tisti, ki zna srečanje odločiti v vsakem trenutku.

Če se nekoliko vrnemo nazaj, je Maribor svoji prejšnji avanturi v Ligi prvakov obakrat začel s pozitivnim izidom. Leta 1999 je v prvi tekmi dosegel sploh svojo edino zmago v Ligi prvakov, sredi Kijeva je takrat z 1 : 0 padel Dynamo. Pred tremi leti je Maribor podobno kot danes Ligo prvakov začel v Ljudskem vrtu in proti Sportingu remiziral z 1 : 1. Seveda si vsi pristaši vijoličastih želijo, da bi se ta trend nadaljeval tudi danes.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice