Foto: Jure Banfi
Maribor bo pred novo sezono opravil kompletno prenovo ekipe. Zdaj je že jasno, da bo izgubil prvega strelca lige Jana Mlakarja, zato bo zanimivo videti, kdo bo lahko nadomestil njegove zadetke.

Slabe novice v ekipi vijoličastih so se kar vrstile, po sezoni bo Maribor moral nadomestiti precej igralcev. Trener vijoličastih Simon Rožman je že prečrtal Amirja Derviševića, Alexandruja Cretuja in Špira Peričića.

Jan Mlakar se bo po posoji vrnil nazaj v Brighton, možnosti za vrnitev naj bi bile minimalne. Po naših informacijah naj bi Brighton Mlakarja ponovno posodil, ob tem pa naj bi že našel klub, ki bo v celoti pokril Mlakarjevo plačo.

Športni direktor Marko Šuler je sicer v stiku z Brightonom in upa, da se bo ponovno vrnil. 

Mlakar je v tej sezoni dosegel 14 zadetkov, šest od tega pod taktirko Simona Rožmana. Sezono je končal na vrhu lestvice strelcev skupaj z nekdanjim napadalcem Maribora Nardinom Mulahusejnovićem.

V prihodnji sezoni se bo moral Maribor bolj zanašati na Aljošo Matka, Šuler pa naj bi že iskal nove opcije za napad vijoličastih.

Med imeni, ki naj bi bila v igri za okrepitev Mariborovega napada je tudi nekdanji član Domžal Lovro Bizjak.

Foto: Jure Banfi

Iztekajo se številne pogodbe

Rok Kronaveter je potrdil, da bo zaigral v naslednji sezoni, a pod vprašanjem so še številni igralci, ki jim letos poteče pogodba. Podaljšanje so zavrnili kar štirje igralci, med njimi sta Denis Klinar in Luka Uskoković.

Maribor se je odrekel tudi igralcem, ki niso veliko zaigrali v letošnji sezoni. To so Gregor Bajde, Luka Koblar, Kenan Pirić in Felipe Santos. 

Foto: Jure Banfi

Druga vloga za legende kluba

Jasmin Handanović se je po končani sezoni že uradno upokojil, vprašanje je še Marcos Tavares, kjer zanj najbrž iščejo novo vlogo. Maribor bo posledično najbrž iskal bolj konkretno prihodnost v napadu drugje.

Rudi Požeg Vancaš ni pokazal veliko v letošnji sezoni in pogodba mu velja do leta 2022, zato Maribor najbrž ne bi okleval, če bi prejel kakšno ponudbo zanj.

Najbolj pomembne bodo okrepitve v napadu in obrambi, kjer trenutno Mariboru manjka največ naboja.

Maribor je z izgubo kvalifikacij za ligo prvakov in naslova prvaka izgubil tudi denar, ki bi prišel prav za preoblikovanje ekipe.

Po dveh neuspešnih sezonah so prišli do precejšnega minusa, kar pomeni, da bo oblikovanje prihodnosti za športnega direktorja Marka Šulerja veliko težje.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
11 (nepreverjen)

Dobra poteza Maribora. Ta mlakar je razdiralec ekipe. To je dokazal v Slovenski reprezentanci in v Mariboru.

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

eni pač niso takšni hlapci kot ti, da bojo tiho, ne bojo razmišljali s svojo glavo in samo slepo sledili temu kar jim gospodarji rečejo...beeee, idi se cepit.

In reply to by 11 (nepreverjen)

rockandroll (nepreverjen)

Ni kaj, treba bo pač žrtvovati še eno sezono, da bi potem ekipa izgledala boljše . Tudi Vrhovec, Pihler, Požeg Vancaš bi morali pomahati v slovo, prva dva sila prepočasna za moderni nogomet, Požeg Vancaš povsem pogorel v Mariboru, z občasnimi prebliski . Pa tudi Martinović ni primeren za Maribor . Denarja ni kaj sila dosti, mogoče bi poizkušali privabiti v klub nekdanja Olimpijina nogometaša Tomića in Savića, ki bi bila dobri okrepitvi. Upam da se kje ne bo po odhodu Mlakarja vrnil Zahović :( . Jakupović iz Domžal je zanimiv . Matija Kavčič iz Gorice .

Starejše novice