Že po sobotnem sodniškem žvižgu in koncu spopada med Mariborom in Olimpijo je bilo jasno, da gre za derbi, o katerem se bo še dolgo govorilo.

Ljudski vrt je bil v izjemni podobi: 12.000 gledalcev je navijalo do zadnjega sodniškega žvižga. A v vročem navijaškem vzdušju ni manjkalo incidentov, spornih odločitev in vroče krvi.

Poleg navijaških incidentov je tekmo zaznamovala sporna sodniška odločitev glavnega sodnika Mateja Juga v 78. minuti. V kazenskem prostoru je padel Luka Zahović, sodnik Jug pa na presenečenje večine na stadionu ni dosodil enajstmetrovke. Mariborski navijači so ob sodniški odločitvi pobesneli, Hotić je zaradi svoje reakcije prejel tudi rdeči karton, saj je glavnega sodnika potisnil. A tekma je bila izgubljena.

»Za nami je derbi, o katerem se bo govorilo še ves teden. Bil je poln vsega, naših napak, sodniških ... Zdaj nam nihče ne bo vrnil ‘penala’, ampak si je dovolj ogledati posnetek in ustvariti mnenje. Tudi odziv občinstva je povedal dovolj,« je po derbiju ocenil Mitja Viler.

»Seveda, ne moremo mimo nedosojene enajstmetrovke. Glede na videno v posnetku smo bili oškodovani. Morda bi se potem končnica razpletla drugače, odločitev je imela velik vpliv. Žal se tudi takšne situacije dogajajo, se pa zavedamo, da moramo iskati razloge za poraz v svojih vrstah,« meni Blaž Vrhovec.

»Mislim, da smo vsi videli, če ne v živo pa na posnetku, da je dejansko bil jasen prekršek. Žal je veliko teh zadev, ki vplivajo na končni rezultat ... Kljub temu pa je tokrat treba priznati, da smo 2. polčas res odigrali slabo. S premalo fokusa na tisto, kar prinaša rezultat,« je o prvih vtisih po dramatičnem, a po ocenah NK Maribora tudi škandaloznem derbiju, dejal Darko Milanič.

Maribor ne bo molčal 

V luči spornih sodniških odločitev so iz Nogometnega kluba Maribor na medije danes popoldne naslovili vabilo na novinarsko konferenco, ki se bo odvila jutri ob 10.30 konferenčni sobi pod vzhodno tribuno stadiona Ljudski vrt. Tema? »Odziv NK Maribor o kriteriju sojenja v PLTS,« so zapisali.

Hotić je zaradi svoje reakcije prejel rdeči karton (foto: Jure Banfi).

Ban: Za vandalizem in žaljive vzklike ni prostora

Sporne sodniške odločitve so prilivale olje na ogenj navijaških strasti. Navijači Maribora so se pod častno tribuno lotili predsednika Milana Mandarića. Leteli naj bi pljunki, polili naj bi ga celo s pivom. »Nogometni klub Maribor obsoja takšna dejanja,« je danes znova poudaril poslovni direktor NK Maribor Bojan Ban.

»Poleg čustvenega naboja, ki je vedno prisoten na tekmi z Olimpijo, sta bili mogoče povod tisti dve bakli, ki sta leteli v družinski sektor zahodne tribune. Tu so reakcije lahko še hujše, a za njih vodstvo Nogometnega kluba Olimpija ni odgovorno,« še poudarja Ban, ki v imenu kluba obsoja vandalizem in žaljivo vzklikanje.

»Mi smo se predsedniku Nogometnega kluba Olimpija in vsem predstavnikom iskreno opravičili, mi smo športni prijatelji, o tem sploh ni nobene debate,« pravi Ban in zaključuje: »Jasno je, da smo veliki rivali in da jih želimo vedno premagati, a drugi del zgodbe je spoštovanje.«

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Parsifal (nepreverjen)

Kaj pa penal ki ga storil Klinar? Rdeci upraviceni..mb pa kot vedno..krivi sodniki...losem k... i dlaka smeta

prdec iz murgel (nepreverjen)

Taki sodniki so krivi za celo havarijo,ki se delajo nekega kod da so Colina.Jug Perič,pa tudi drugi si ne zaslužijo da delijo pravico.Prav tako jih treba kaznovati kot igralce.

In reply to by Parsifal (nepreverjen)

Starejše novice