Danes so podelili Bloudkove nagrade in priznanja za leto 2016. Niti med nominiranci, kaj šele med nagrajenci, ni bilo nobenega Mariborčana.

Na Brdu pri Kranju so nocoj podelili najvišja državna priznanja za šport, Bloudkove nagrade in priznanja za leto 2016. Podelili so štiri Bloudkove nagrade in deset plaket. Zanimivo, med 60 nominiranci za najvišja športna priznanja v Sloveniji ni bilo niti enega Mariborčana, kar je izpostavil tudi nekdanji vrhunski slovenski telovadec Miro Cerar, predsednik odbora za podeljevanje Bloudkovih nagrad.

Štirje nagrajenci, deset plaket

Na 52. podelitvi najvišjih državnih priznanj za šport so bili dobitniki Bloudkovih nagrad Jelko Gros, Srečko Katanec, Martin Steiner in Tina Trstenjak. Dolgoletni delavec v smučarskih skokih Jelko Gros in zdajšnji nogometni selektor Srečko Katanec sta Bloudkovi nagradi prejela za izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa, dolgoletni atletski funkcionar Martin Steiner za življenjsko delo v športu, olimpijska prvakinja v judu Tina Trstenjak pa za izjemen športni dosežek.

Podelili so še deset Bloudkovih plaket. Bloudkove plakete za življenjsko delo v športu so prejeli Rudolf Bregar, Janez Ivan Hafner, Stanko Kerčmar, Tomi Partl in Igor Željeznov, za pomemben tekmovalni dosežek pa Vesna Fabjan, Janja Garnbret, Veselka Pevec, Domen Škofic in Anamari Velenšek.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice