Foto: Jure Banfi
Pristaši Maribora čakajo na potrditev odhoda Roberta Voloderja in prihod Đorđa Ivanovića, medtem pa se je v Ljudski vrt preselil obetavni vezist iz nemškega Hamburga.

Mariborčani se v sredo odpravljajo na priprave v turški Belek, v Ljudskem vrtu pa so v teh dneh pozdravili še enega novinca.

Luka Božičković je, kot gre sklepati po njegovih družbenih omrežjih, včeraj podpisal pogodbo z Mariborom. Gre za mladega vezista iz nemškega Hamburga.

Osemnajstletnik, ki je rojen septembra 2003, je dogovor sklenil v družbi Sebastijana Harca, direktorja nogometne šole, zato gre pričakovati, da bo spomladi igral za mladinsko selekcijo.

Bil je kapetan mladincev HSV

Kljub temu gre za zanimivega igralca, ki je nogometno pot pričel v hamburški Concordii, leta 2017 pa se je pridružil mlajšim selekcijam Hamburger SV, največjega kluba v mestu.

Če gre verjeti spletnemu portalu Transfermarkt, je bil Božičković tudi kapetan mladinske ekipe HSV, jeseni pa je na devetih ligaških tekmah dosegel dva zadetka.

Leta 2019 je prvič zaigral za kadetsko reprezentanco Bosne in Hercegovine, lansko jesen pa je debitiral tudi za mladinsko izbrano vrsto BiH.

Mladinci Maribora po jesenskem delu sezone zasedajo peto mesto lestvice, zbrali so 31 točk, a so v primerjavi z večino konkurentov odigrali dve tekmi manj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice