Darko Milanič in Rudi Požeg Vancaš sta spregovorila pred najpomembnejšo tekmo Maribora v letošnji sezoni - tekmo za uvrstitev v skupinski del UEFA Evropske lige.

Vijoličaste jutri zvečer čaka povratni obračun z bolgarskim Ludogorcem za uvrstitev v UEFA Evropsko ligo. Prva tekma v Razgradu se je končala z 0:0, Maribor tako v skupinski del evropske lige vodi le zmaga oziroma morebitno napredovanje po podaljšku ali enajstmetrovkah, v kolikor bi se redni del končal z 0:0.

Bolgarski prvaki so presenetljivo tik pred povratno tekmo zamenjali trenerja Stojča Stoeva. Ekipo iz Razgrada bosta na tekmi z Mariborom vodila pomočnika Stanislav Genčev in Zdravko Zdravkov. O menjavi na trenerski klopi je spregovoril tudi Darko Milanič: »Ponavadi menjava trenerja prinese spremembe. V tem primeru pa bosta na klop stopila pomočnika, zato večjih sprememb ne pričakujemo,« večjih sprememb pri Bolgarih ne pričakuje Milanič.

Pomemben bo prehod v napad

Na prvi tekmi so bili vijoličasti bolj ali manj nemočni in potisnjeni na svojo polovico. »Pogrešali smo, da bi bili uspešnejši v napadalnih akcijah. Glavni problem je bil, da smo prehitro izgubljali žogo, ko smo jim jo uspeli odvzeti,« je o prvi tekmi še povedal trener Maribora.

»Na domačem igrišču se bomo morali odlično braniti. Ne smemo jim pustiti prostora, velik poudarek pa bo na igri v napadu. Da bomo imeli posest. Pomemben bo izhod, ko nasprotnik izgubi žogo,« poudarja Izolčan na klopi Maribora.

Peričić in Cretu bosta igrala

Čeprav sta se v preteklih dneh ubadala s poškodbo, bosta po besedah Milaniča tako Špiro Peričić kot Alexandru Cretu začela jutrišnjo tekmo. Namesto kaznovanega Dina Hotića pa se odpira več možnosti. »Konkurenti so Mešanović, Kotnik in Kramarić,« je razkril trener Maribora.

Spregovoril je tudi o napovedanem odhodu Saše Ivkovića. »To nima nobenega vpliva. Je član NK Maribor in računam na njegovo odlično predstavo jutri. Nisem vedel, da bi bili fantje obremenjeni s tem. Fokusirani so na tekmo. Pomembno je, da Sale odigra na top nivoju.«

Zabiti gol več, Požeg Vancaš se dviga

Milanič je poudaril, da vijoličasti v nobenem primeru jutri ne smejo biti presenečeni. »Glede na tekme, ki so jih igrali, so lahko zelo različni. Če nas jutri pustijo igrati zadaj, bomo tam pozorni, ker bodo želeli na protinapade,« je dejal in dodal ključni načrt tekme: »Zabiti moramo enega več kot oni.«

Pred tekmo je spregovoril tudi Rudi Požeg Vancaš, ki je po začetnih težavah ujel ritem in igra v vse boljši formi. »Celotno ekipo najbolj gor drži, da ne dobimo gola. Zdaj smo zadeli štirikrat, s tem rastemo. Gol moramo ohraniti nedotaknjen. Pomagati si moramo. Mi obrambi, obramba nam,« je povedal in ob tem poudaril, da rezultat 0:0 iz prve tekme ni slab rezultat.

»Na začetku je bilo težko, imel sem kar nekaj priložnosti, žoga ni šla v gol, a sem vztrajal. Ekipa je bila z mano in me podpirala, vračal ji bom,« je povedal o vse boljših predstavah v vijoličastem.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
VERJAMEM (nepreverjen)

V ŠAMPIONE

Starejše novice