FOTO: Jure Banfi
Hrvaški nogometni klub Istra se v zadnjih mesecih sooča z velikanskimi finančnimi težavami, nogometaši tako že več mesecev niso dobili plač, usoda kluba pa je negotova. Svojo pomoč pa so ponudili tudi Mariborčani.

Nogometaši Istre 1961 tako še niso začeli zimskih priprav, niti nimajo informacij, kdaj naj bi jih začeli. Zaradi zamujanja plač si veliko njihovih nogometašev želi zapustiti klub. Klubu, ki je za nekatera gostovanja komajda zbral denar, ki so ga prispevali tudi nogometaši, so pred časom pomagali nogometaši Dinama Zagreb.

Lastniki hrvaškega prvoligaša s Pule si prizadevajo najti nove vlagatelje, a teh za zdaj še ni. Nekateri mediji so med možnimi rešitelji Istre navajali tudi predsednika ljubljanske Olimpije Milana Mandariča, ki je z nekaj izjavami tudi sam sprožil te govorice. A za zdaj se Mandarič od Olimpije naj še ne bi poslovil, Istra pa naj bi dišala ruskim vlagateljem.

Maribor ponudil pomoč

Ob vseh preglavica, zaradi katerih nogometaši trenirajo posamezno in z nejasno usodo, pa je kapetan Kenan Hadžić razkril, da je pomoč ponudil tudi Maribor, poroča Ekipa.

»Po telefonu so me klicali iz Maribora in ponudili svojo pomoč, toda na koncu ni prišlo do realizacije, ker je veliko nogometašev že odšlo domov, nikogar ni v klubu. Toda iz srca se jim zahvaljujem, da mislijo na nas, vsaka čast,« je po poročanju Ekipe povedal kapetan Istre.

Maribor je tako s svojo pripravljenostjo pomagati hrvaškemu klubu, ki mu grozi propad, zbral še nekaj dodatnih simpatij tako na Hrvaškem kot pri nas. Če se nogometaši Istre dejansko zberejo, pa bo lahko akcija pomoči tudi izpeljana.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice