Foto: Jure Banfi
Zdaj je tudi uradno, slovo so potrdili tudi v Ljudskem vrtu. Blaž Vrhovec po petih letih in pol skupne zgodbe zapušča mariborske vrste, kariero bo nadaljeval na Cipru.

Blaž Vrhovec spomladi Mariboru ne bo pomagal v lovu na šestnajsti naslov državnega prvaka. Vezist se pol leta pred iztekom pogodbe prvič v karieri seli v tujino.

Devetindvajsetletni nogometaš bo oblekel dres ciprskega Anorthosisa Famaguste, trinajstkratnega državnega prvaka svoje države, trenutno pa petega kluba tamkajšnjega prvenstva.

Danes so odhod jeseni izjemno pomembnega aduta potrdili tudi v Ljudskem vrtu. Vrhovec je v prvem delu sezone odigral 20 tekem, od leta 2016, ko se je iz Celja preselil v štajersko prestolnici, pa je zbral 191 nastopov.

Ni se bilo lahko odločiti za odhod

Nekdanji nogometaš Interblocka in Celja je z Mariborom osvojil dva naslova slovenskega prvaka, prvega leta 2017, ko je z vijolicami zaigral tudi v skupinskem delu lige prvakov.

Kot je Vrhovec dejal v zadnji izjavi za klubsko spletno stran, se ni bilo lahko odločiti za odhod, a je na koncu prevladala želja, da se v zrelih nogometnih letih preizkusi tudi na tujem:

»Po petih letih in pol je napočil čas, da se poslovim. Zvrstili so se številni nepozabni trenutki, na koncu pa se spomniš le tistih dobrih, slabi se pozabijo. V tem primeru gre za posebno zgodbo, vez, ki je ni mogoče pretrgati. 

Klub in mesto sta mi dala vse, kar sem si kadarkoli želel. Glede kariere in zasebnega življenja. Tukaj sem doživel najlepše nogometne trenutke, od Lige prvakov do naslova prvaka. Tukaj sem si ustvaril družino, dom. Oba otroka sta rojena v Mariboru, mesto mi je dalo veliko prijateljev. 

Ni se bilo lahko odločiti za odhod, a sem začutil, da je prišel čas v karieri, ko sem želel preizkusiti nekaj, kar me je mučilo, saj sem si vedno želel, da bi igral tudi v tujini. Vesel sem, da smo s klubom dosegli dogovor in smo se razšli v prijateljskih odnosih. 

Vedno se bom rad vračal v Maribor, to ni zbogom, ampak na svidenje. Upam, da se vidimo že maja. Da bom lahko na stadionu zaploskal fantom, ko bodo dvignili trofejo, kar si Maribor tudi zasluži.«

Maribor bo zamenjavo iskal na trgu

Mariborski športni direktor Marko Šuler je priznal, da si je želel drugačnega scenarija, a je ob želji igralca tudi klub dobil finančno nadomestilo, ki je zadovoljilo pričakovanja.

Korošec je dodal, da ne bi bilo sprejemljivo imeti igralca, ki je v zadnjih mesecih pogodbe z mislimi drugje in potem odide kot prost igralec. Ob tem je že napovedal iskanje zamenjave in prihod novinca:

»Kratkoročno smo predvideli rešitve znotraj kadra, a bomo kar aktivni v prihodnjih dneh. Ne bomo pa šli zaletavo v takojšnje iskanje zamenjave, saj je trg preplavljen z igralci, ki imajo kakovost in so finančno dosegljivi. Prestopni rok se šele začenja, lahko se zgodi marsikaj.«

Odhod Vrhovca je tako tudi uradno potrjen, pristaši Maribora pa čakajo na novice o podpisu pogodbe s srbskim napadalcem Đorđem Ivanovićem.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

hahahaha polovica prve ekipe, voloder, vrhovec, RPV, skupaj odšli za manj kot 600,000€ odškodnin.

Jeremywilson (nepreverjen)

I sure hope they find a proper replacement for tiling.

Starejše novice