Darko Milanič o tekmi z Muro in pripravah na večerni dvoboj z Rosenborgom.

V soboto se je na Fazaneriji v Murski Soboti dogodil prvi letošnji štajersko-prekmurski derbi med Muro in Mariborom. Darko Milanič je pošteno premešal postavo, razprodana Fazanerija pa je pričala o derbiju med tekmecema, ki vedno znova dokazujeta, da je staro rivalstvo še kako živo. 

A negostoljuben teren, razmočen po dvakratnem močnem nalivu ni rezultiral zmagovalca, tekma se je zaključila z izenačenim 1:1. 

»Dober tekmec, zelo kvaliteten. Ob tem še kot redko kdaj izredno težko igrišče, ki ni dovoljevalo kombinatorike. Sploh v 1. polčasu. Fantje so odgarali, so opazno izčrpani po tolikšnem številu tekem, a so se po najboljših močeh trudili do zadnjega trenutka, da bi zmagali,« je nasprotnike pohvalil Darko Milanič, trener NK Maribor.

»Imeli smo 7 igralcev, ki niso igrali prejšnje tekme. Podoba je bila dobra, pokazalo smo veliko pozitivnih zadev. Imeli smo slab trenutek po prejetem zadetku, ko je nasprotnik dobil krila, mi pa se nismo dobro odzvali. Potem smo povrnili nadzor in v 2. polčasu zelo dobro odigrali. Ob menjavah smo dobili nek nov veter in se približali tudi zmagi, čeprav je bil nasprotnik res zelo dober. Tukaj pa se mi zdi pomembno dodati, da nekateri fantje, ki so prišli na novo, še ne dojemajo, kako ‘gori’ pri nas vsako tekmo. V najkrajšem času bodo morali preklopiti na našo miselnost. Še zmeraj nam določene malenkosti v igri ne ugajajo. Skušamo jih popraviti in jih tudi bomo.«

Milanič pa je pohvalil tudi Nardina Mulahusejnovića, ki je prvič dobil priložnost: »Z njegovo predstavo smo lahko zelo zadovoljni. Kot sem vmes že nekajkrat omenil, navdušuje s svojo delavnostjo in skromnostjo. Na takšnih igriščih je bolj vajen igrati, dobro se je znašel in odigral odlično tekmo.«

Na sporedu Rosenborg

Mariborčani pa se že pripravljajo na nov vrhunec, ki se bo dogodil v sredo zvečer proti Rosenborgu.

»Glede njihovih dobrih zadev so tako kot AIK zelo dobri pri prekinitvah v napadu. So pa drugače postavljeni na igrišču in se obnašajo drugače. Hitro bomo arhivirali Muro in pospešeno šli v pripravo na tekmo proti Rosenborgu. Pomembno jih je bilo videti v živo, zato si je Saša Gajser ogledal tekmo v soboto proti Sarpsborgu. Zavedamo se, da bomo morali biti na visokem nivoju, odigrati zelo dobro tekmo. Trud, osredotočenost morata biti na najvišjem nivoju. Z željo in s pametjo. Ob izjemni energiji s tribun,« poudarja Milanič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice