Vijoličasti so bili v 2. krogu prve slovenske nogometne lige na pragu poraza v Kranju, toda v zadnjih dvajsetih minutah so izničili zaostanek dveh zadetkov, za popoln preobrat je v 88. minuti poskrbel kapetan Tavares, ko je zadel za 2:3.

Kakšna tekma v Kranju! Maribor je bil po 70. minutah tekme v izgubljenem položaju, a se je v slogu prvakov vrnil in na koncu vknjižil nove tri točke. Gledalci v Kranju, teh se je zbralo okrog 1700, v prvem polčasu ni videlo veliko lepe igre, še najlepšo priložnost so zapravili nogometaši Maribora pet minut pred odmorom. Tavares in Hotić sta lepo izigrala domačo obrambo, slednji se je znašel sam pred Džafićem, toda domači vratar je svojo mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno.

Če je v prvem delu primanjkovalo priložnosti in zadetkov, pa se je to drastično spremenilo v nadaljevanju srečanja. Domači so v 55. minuti povedli z 1 : 0, potem ko se je po podaji iz kota pred Handanovićevimi vrati najbolje znašel Majcen in Triglav povedel v vodstvo. Le pet minut kasneje novo veselje na tribunah v Kranju, domači so namreč podvojili vodstvo. Majcen se je tokrat znašel v vlogi podajalca, akcijo pa s strelom iz obrata zaključil Poplatnik.

Potem, ko se je zdelo, da bodo vijoličasti že v drugem krogu novega prvenstva prvič položili orožje, pa je sledil pravi »blitzkrieg« Milaničevih varovancev. Za upanje na pozitiven rezultat in znižanje vodstva je v 71. minuti poskrbel Mešanović, ki je v zadetek spremenil Vrhovčevo podajo. Maribor je do izenačenja prišel v 86. minuti, ko so domači branilci pozabili na Boharja, ta je z eno potezo iz igre vrgel dva nogometaša Triglava in nato zadel v prazno mrežo. Za piko na i pa je tako kot že neštetokrat poskrbel Tavares, ki je izkoristil asistenco Mešanovića in vijoličnim zagotovil nove tri točke.

TRIGLAV: Džafić, Arh Česen, Zec, Gvardjančič, Bojić (69' Kuhar), Gajič (68' Udovič), Ovsenek (46' Bukara), Krcić, Robnik, Poplatnik, Majcen. Klop: Arko, Udovič, Ahačič, Mlakar, Kuhar, Bukara, Žurga. Trener: Anton Žlogar.

NK MARIBOR: Handanović, Hodžić, Billong, Šuler, Viler, Vrhovec, Kabha (19' Pihler), Hotić (64' Bohar), Tavares, Kramarič (63' Zahović), Mešanović. Klop: Obradović, Palčič, Pihler, Bajde, Bohar, Ahmedi, Zahović. Trener: Darko Milanič.

Strelci: 1:0 Majcen (55), 2:0 Poplatnik (60), 2:1 Mešanović (70), 2:2 Bohar (86), 2:3 Tavares (88)

Rumeni karton: Gvardjančič (14), Bukara (50), Pihler (77)

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice