Foto: Jure Banfi
Mura je s torkovo zmago potrdila napredovanje, danes pa bodo dejavni še Domžalčani in Mariborčani.

Mura je s torkovo zmago potrdila napredovanje, danes pa bodo dejavni še Domžalčani in Mariborčani. 

Mariborčani se bodo ob 18. uri po slovenskem času v Erevanu udarili z Urartujem, ki so ga pred tednom premagali z golom prednosti.

Obračun v Ljudskem vrtu je s prvencem v vijoličastem dresu odločil Nino Žugelj. Enaindvajsetletnik se je po enoletnem kaljenju v Šiški vrnil v štajersko prestolnico, Simon Rožman pa mu je ob sezonski premieri zaupal pomembno vlogo. 

Korošec ni bil edini mladenič, ki je prvič zaigral na evropskem odru, tudi na povratni tekmi pa gre pričakovati, da bo v boj z gostitelji zakorakala mlada četa Mariborčanov.

Zadnji poletni prišlek Marko Alvir s 27 leti spada med izkušenejše aduta stratega vijolic. Posojeni vezist Viktorie iz češkega Plzna na prvi tekmi še ni bil v kadru, na armenskih tleh pa bi lahko bil dodatno orožje petnajstkratnih državnih prvakov. 

Nekdanji up zagrebškega Dinama je igralec z zanimivo zgodovino, saj se je še kot najstnik pridružil Atleticu, prvič pa je nase resneje opozoril v dres Domžal. 

Ni naključje, da pod vodstvom Simona Rožmana, s katerim sta tudi po selitvi v Češko ostala v stiku.

»Opravil je priprave, fizična pripravljenost ni vprašljiva. V Mariboru nismo želeli tvegati zaradi poznega prihoda, predvidene moštvene taktike. Je pa Marko potrdil kakovost in bo med kadidati za nastop na četrtkovi ter naslednjih tekmah,« o Alvirju pravi Rožman.

V Erevan so odpotovali Ažbe Jug, Menno Bergsen, Samo Pridgar, Martin Milec, Ilija Martinović, Robert Voloder, Vid Koderman, Blaž Vrhovec, Gal Gorenak, Jan Repas, Nino Žugelj, Rudi Požeg Vancaš, Žan Vipotnik, Mirko Mutavčić, Nemanja Mitrović, Gregor Sikošek, Aleks Pihler, Rok Maher, Rok Kronaveter, Danijel Šturm, Aljoša Matko, Rok Sirk in že omenjeni Alvir. 

Doma sta ostala Andrej Kotnik pa tudi kapetan Marcos Tavares, ki je pred dnevi podpisal zadnjo igralsko pogodbo s klubom.

Strateg vijolic je po včerajšnjem treningu, ki ga je znova pospremila nevihta, poudaril, da Maribor v armenski prestolnici ne bo zgolj branil prednost s prvega srečanja: »Vtisi so dobri, ekipa je lačna napredovanja. Opazna je velika želja, a v tej želji ne smemo pregoreti. Imamo dovolj izkušenj kot klub in posamezniki, da to preprečimo. Smo na nivoju, ki bo zadostoval za izpolnitev tekmovalnega načrta.«

»Na prvi tekmi smo videli prednosti, a tudi slabosti tekmeca. Naša mlada ekipa je dobro opravila nalogo, prišli smo v Erevan s prednostjo, ki pa je ne bomo branili. Zavedamo se, da zdaj moramo biti na najvišjem nivoju, da dosežemo, kar si želimo. To pa je napredovanje v drugi krog,« je dejal.

Pri mariborskem klubu so danes sporočili, da si srečanja ne bo moč ogledati v neposrednem prenosu.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
PuklastiVanč (nepreverjen)

Alvir? Zlati prinašalec?

Starejše novice