Finiš sezone 2019/20 se nadaljuje v pospešenem ritmu (foto: Jure Banfi).
Dvojni program v prejšnjem tednu se ni izšel po željah in pričakovanjih Maribora. Vijoličasti v novem poskusu verjamejo, da bodo uspešnejši.

»Nesmiselno je objokovati usodo in ves čas razmišljati o tem, kaj se je zgodilo. Zdaj me predvsem zanima, kakšen bo odziv ekipe na naslednji tekmi. Zavedamo se, da moramo izboljšati zadeve in verjamem, da nam bo uspelo. Vmes smo pri navijačih in med nami zanetili žarek upanja, ko smo zmanjšali zaostanek. Razumljivo je zdaj razočaranje bolj izraženo, vendar moramo ohraniti stabilnost. Razmišljamo le o našem cilju, to je Evropa. Vse bomo naredili za uspešen zaključek sezone,« pred novim izzivom za uradno spletno stran Nogometnega kluba Maribor pravi trener vijoličastih Sergej Jakirović.

A tudi tokrat brez kadrovskih težav ne gre. Mitja Viler, Blaž Vrhovec in Alexandru Cretu so kaznovani. 

»Gre za tri zelo pomembne igralce, o tem ni dvoma. Poiskati moramo ustrezne rešitve, imamo jih in potrebujemo njihov dober odziv na igrišču. Je pa spodbudno spoznanje, da se vrača Rok Kronaveter. To me veseli in prinaša novo moč v napadalnem delu,« pojasnjuje Jakirović.

Nared za nastop je tudi Špiro Peričić, edini strelec v moštvu na zadnjih dveh tekmah.

»Zadetka bi takoj zamenjal za točke, tako da ni pravega zadovoljstva. Trudimo se, a nam ne gre. Pogovorili smo se med seboj, želje ne gre oporekati, moramo pa strniti vrste, se zbrati za zadnje tri tekme, da osvojimo točke in potrdimo evropske kvalifikacije,« pravi Peričić. 

»Motiv ni bil vprašljiv na nobeni tekmi, a podobno se nam dogaja že od začetka sezone, ki so jo zelo zaznamovala nihanja. Ko potrebuješ še tisti kanček sreče, nas ne nagradi. Nepopustljivost do zadnjih minut smo potrdili na vmesnih tekmah, ko smo uspeli preobrniti rezultat in gremo z novo energijo na naslednje gostovanje. Vemo, kaj nas čaka. Bravo je dobra ekipa, imajo kvaliteto, hitrost. Videli smo, kaj so v Stožicah naredili Olimpiji. Opozoril je dovolj, toda moramo popraviti vtis in gremo po zmago,« zaključuje. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice