Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Zadnjih 90 minut v avgustu, vrnitev v Ljudski vrt. Kaznovan je Marko Alvir, z nogo v mavcu bo dalj časa odsoten Aleks Pihler, zaradi poškodbe kolena manjka Marcos Tavares. Izven kadra še Andrej Kotnik, Ignacio Guerrico in Aljaž Antolin.

Vijoličasti so se z zmagama nad Radomljami in Taborom komaj dobro pobrali po porazu na večnem derbiju, ko so že utrpeli nov težak udarec. Zadal jim ga je vodilni Koper: na Bonifiki je bilo 2:0. 

Štajerci so spričo ekspresnega vodstva domačinov dobršen del prvega dela preživeli v šoku, sol na rano pa je tik pred odmorom dodal še avtogol Nemanje Mitrovića.

Varovanci Simona Rožmana po novem zasedajo tretje mesto na prvenstveni razpredelnici, boj za vrh se nadaljuje z Bravom. Bo še drugič usodna zasedba v rumeni opremi?

NK MARIBOR: Jug, Mutavčić, Mitrović, Voloder, Koderman, Vrhovec, Makoumbou, Repas, Žugelj, Požeg Vancaš, Vipotnik. Klop: Bergsen, Martinović, Sikošek, Milec, Maher, Gorenak, Šturm, Kronaveter, Sirk. Trener: Simon Rožman.

BRAVO: Vekić, Drkušić, Križan, Španring, Trontelj, Kavčič, Nsana, Trdin, Ogrinec, Kramarič, Maružin. Klop: Josipović, Bajde, Kirm, Žinko, Jakšić, Kurtovič, M. Matko, Memić, Kancilija. Trener: Dejan Grabič.

Maribor - Bravo 1:1

Strelec: 1:0 Koderman (1), 1:1 Bajde (63)

Rumeni karton: Kramarič (7), Kavčič (49), Repas (69), Žugelj (90+1)

Rdeči karton: Vrhovec (41)

Začetek srečanja ob 20.15.

1' Goool! 58 sekund igre in že je 1:0 v Ljudskem vrtu. Strelec Vid Koderman! Ekspresno vodstvo po kotu, ki ga je izvajal Blaž Vrhovec, Jan Repas je spretno v kazenskem prostoru prepustil žogo Kodermanu, ki je z udarcem po tleh zatresel mrežo. Prvi gol 18-letnega upa v vijoličastem.

14' Obetavna situacija za Maribor za povišanje vodstva, Vrhovec z natančno globinsko podajo, Rudi Požeg Vancaš s pravočasnim vtekanjem, ob njegovem udarcu pa je v zadnjem trenutku blokiral Vanja Drkušić in odbil v kot.

15' Koderman z novim poskusom, tudi tokrat ob akciji po kotu, ne dovolj močno in natančno, da bi zadel še drugič.

20' Protinapad gostov, do zaključka Loren Maružin, pravočasno v blok Nemanja Mitrović.

29' Nino Žugelj in Požeg Vancaš z dvojno podajo na robu kazenskega prostora, brez zaključka.

36' Žugelj z razdalje, Križan preusmeril v kot.

41' Rdeči karton Vrhovec. Ustavil je protinapad Martina Kramariča s prekrškom, ni bil zadnji igralec, a je sodnik Matej Jug segel v žep in Vrhovca poslal z igrišča. Buren odziv s tribun, protesti na igrišču in s klopi, toda ostajo je pri sodniški odločitvi. Nocojšnja tekma ni izbrana v VAR-program.

Konec prvega polčasa.

Začetek drugega polčasa.

46' Maribor nadaljuje z deseterico, brez dodatnih sprememb v moštvu.

54' Kramarič do udarca z glavo, a nenatančno.

62' Amar Memić s spretnim poskusom z roba kazenskega prostora, žoga ob desni vratnici.

63' Gol. Gregor Bajde za izenačenje. Po trojni menjavi v vrstah gostov dva igralca ob vstopu s klopi za izenačenje. Podal je Memić, Bajde pa z glavo, s pomočjo vratnice spravil žogo čez golovo črto.

68' Obetaven protinapad je začel Antoine Makoumbou z globinsko podajo, nadaljeval Žugelj, ki je takoj podal z desne strani v sredino, pred Danijelom Šturmom pa je Aleš Križan izbil v kot.

77' Nsana s 25 metrov, žoga je zadela zgornji del prečke.

79' Ciljal je Jakšić, a je bil na pravem mestu Ažbe Jug.

85' Šturm v protinapadu do zaključku, ni se izšlo z natančnejšim udarcem, Igor Vekić brani.

90' Gregor Sikošek v obetavni situaciji po dolgi podaji, ki jo je poslal Voloder, toda nenatančno ob udarcu, žoga čez prečko.

90+1' Dvoboj Šturma in Križana v gostujočem kazenskem prostoru, Šturm je padel, toda sodnik se ni oglasil ... Zaradi ugovarjanja je pokazal le rumeni karton Žuglju.

Konec srečanja.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bogdan (nepreverjen)

nivredno komentarjev nogomet za rekreativce škoda denarja

11 (nepreverjen)

Ko bog si pripadnik sds sekte. Stavim.

In reply to by Bogdan (nepreverjen)

Starejše novice