Foto: Jure Banfi
Mariborski nogometaši se v prvem kvalifikacij za konferenčno ligo merijo z moštvom FC Urartu.

Slovenskega podprvaka čaka nocoj prva evropska preizkušnja in otvoritev sezone 2021/2022. V Ljudskem vrtu gostijo armenski klub FC Urartu, ki je lansko sezono končal na tretjem mestu prve armenske lige.

Gre za trdega in organiziranega nasprotnika, ki prejema malo golov, je strateg Mariborčanov Simon Rožman opisal prvega tekmeca na poti vijoličastih do konferenčne lige.

Mariborčani začenjajo kvalifikacijski del za novo evropsko klubsko tekmovanje v prvem krogu, povratna tekma v armenski prestolnici Erevan je na sporedu za teden dni.   

»Dobra novica je, da so vsi fantje, ki so se priključili moštvu, prijavljeni za evropsko tekmovanje. Ne bomo pa šli v eksperimente. Vsi imajo pravico nastopa. Kdor ne bo zraven že v Ljudskem vrtu, bo morda v Armeniji. Verjamem, da se lahko v enem tednu marsikaj postori, da bi vsi kandidirali za nastop. Naloge so razdeljene, seznam kandidatov za četrtkov izziv določen. Edino nevšečnost je pomenil zaplet s Pihlerjem, ki nekaj dni ni treniral, tako da bomo obrambno vrsto sestavili drugače,« je v napovedniku otvoritve sezone še dejal Rožman za klubsko spletno stran.

45'. Konec prvega polčasa, v Ljudskem vrtu brez zadetkov. Maribor je imel več od igre, napadal proti vratom gostov, a premalo konkretno. Na drugi strani so bili gostje dvakrat nevarni v protinapadih, obakrat je dobro posredoval Ažbe Jug. Maribor je ob koncu prvega polčasa sicer dosegel zadetek preko Rudija Požega Vancaša, ki pa je bil v prepovedanem položaju. 

56'. GOOOL! Maribor vodi z 1 : 0. Rudi Požeg Vancaš se je izognil prepovedanemu položaju, pred vrati pa je bil sam Nino Žugelj in žogo neovirano poslal v mrežo.

90'. Konec tekme! Maribor z minimalno prednostjo odhaja v Armenijo.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Sodeč po prvih 20 minutah bo Maribor težko premagal te Armence. Ni kvalitete! Tekanje v prazno! Ni predvidevanja!

vladi (nepreverjen)

Če Mariborčani ne zmagate vsaj s tri proti nič, ja potem je to... Avstijci so jih nažgali 10-0!

en (nepreverjen)

Bože moj in ta Maribor se hoče boriti za vrh slovenske lige? Sramota od igre. Armenci vas stiskajo sredi Maribora? Sramota!!!!!

dd (nepreverjen)

kaj pa ste pričakovali, NOBEN od teh šestih igralcev ki so do sedaj prišli ni "okrepitev", igralci za sredino lestvice v 1 snl

PuklastiVanč (nepreverjen)

In zato ste zaprli Mladinsko?

Starejše novice