Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Rudar je jesenski del Prve lige Telekom Slovenije sklenil brez zmage. Odziv Maribora po boleči zaušnici Triglava nič kaj zadovoljiv.

Maribor je s porazom proti Triglavu ostal brez možnosti, da bi pomlad dočakal na prvem mestu. Nov spodrsljaj Štajercev je v nedeljo izkoristila Olimpija, ki je s tesno zmago na mestnem derbiju z Bravom prednost povečala na pet točk in si zagotovila naslov jesenskega prvaka. 

Rudar se bori za obstanek, Mariborčani se zavedajo, da jih čaka nova zahtevna tekma. Napovedali so, da bodo storili vse, da popravijo vtis, z zmago zaključijo jesenski del in se z novo energijo vrnemo na začetek zimskih priprav. Jim bo uspelo?

Za dvoboj z Rudarjem je nared Rok Kronaveter, manjkata Jasmin Handanović zaradi poškodbe in Martin Milec zaradi štirih rumenih kartonov, v začetno enajsterico pa se vrača Denis Klinar. Na klopi so Aljaž Cotman, Luka Koblar, Alexandru Cretu, Sandi Ogrinec, Andrej Kotnik, Dino Hotić, Marcos Tavares.

RUDAR VELENJE: Radan, Pušaver, Filipović, Čosić, Ejup, Džinić, Anđelković, Črnčič, Kobiljar, Petrović, Radić. Klop: Stopajnik, Kadrić, Kuzmanović, Kitek, Vošnjak. Trener: Andrej Panadić.

NK MARIBOR: Pirić, Klinar, Mitrović, Peričić, Viler, Dervišević, Pihler, Požeg Vancaš, Kronaveter, Mešanović, Zahović. Klop: Cotman, Koblar, Cretu, Ogrinec, Kotnik, Hotić, Tavares. Trener: Darko Milanič.

RUDAR - MARIBOR 1:1* (1:1)

Strelca: 0:1 Kronaveter (20), 1:1 Petrović (45)

Rumeni karton: Pihler (45+1), Viler (48)

Začetek tekme. Že v tretji minuti prodor Maribora po levi strani, a je poskus Roka Kronavetra blokiran. Tudi naslednja akcija z leve strani, do pride zaključka Rudi Požeg Vancaš, a še enkrat vidimo velenjski blok. Žoga ob vratnici pobegne v kot.

Nekaj minut za tem po kombinatoriki Kronavetra in Požeg Vancaša obetavna priložnost, toda Požeg Vancaševa podaja proti Luki Zahoviću ni bila natančna.

GOOOL!!! V 20. minuti mrežo domačih zatrese Rok Kronaveter! Akcijo za vodstvo sta začela Mitja Viler in Požeg Vancaš, ki je s spretno potezo podal do Kronavetra in sledil je uspešen zaključek. Silovito, natančno med tekom in brez obotavljanja ob desni vratnic. Gol številka 10 Roka Kronavetra v Prvi ligi Telekom Slovenije v tej sezoni.

Do udarca je v 34. minuti v kazenskem prostoru Zahović, a nenatančno. Strelec vodilnega zadetka nekaj minut za tem z novim poskusom, tokrat po podaji Vilerja, toda Kronaveter ni uspel priti do želenega zaključka.

GOL! Izenačenje domačih tek pred koncem polčasa! Lapsus Maribora ... Z desne strani je podal Radić, po njegovem predložku je z glavo usmeril žogo v mrežo Petrović.

Konec prvega polčasa.

Začetek drugega polčasa. V nadaljevanje tekme brez sprememb v enajsterici.

Po prodoru z desne strani v 50. minuti do udarca pride Kronaveter, a pravočasno posredovanje Radana.

Med iskanjem poti do mreže v 59. minuti v kazenskem prostoru poskuša Zahović, a na pravem mestu je Radan. Če nekaj minut, v 63. minuti sledi najuspešnejša akcija Maribora v drugem polčasu, Požeg Vancaš s spretnim udarcem z roba kazenskega prostora, a znova odlično Radan, ki odbije v kot.

Naslednji do zaključka pride Jasmin Mešanović, poskuša z glavo, a žoga čez prečko. Z glavo poskuša tudi Peričić, tudi tokrat žoga čez prečko.

V 75. minuti namesto Kronavetra v igro Marcos Tavares

V 78. minuti projektil Kotnika z razdalje, Radan z novo odlično obrambo. Minuto za tem iz igre Požeg Vancaš, v končnico vstopa Dino Hotić.

Obetavno situacijo sta pripravila Hotić in Tavares, slednji je ciljal z glavo, a žoga tik nad prečko. Tik pred koncem tekme iz obrata v kazenskem prostoru strelja Zahović, toda v domači obrambni blok in žoga poleti v kot. V treh minutah sodnikovega podaljška še zadnji poskus vijoličastih. Čosić izbije pred Peričićem v kazenskem prostoru, padec vijoličastega branilca, protesti, toda brez dosojene enajstmetrovke.

Konec tekme.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mari-bor-čan (nepreverjen)

Uf, kako se hladi. V Mariboru bo po tekmi Olimpije stisnilo na -7.

Navijac (nepreverjen)

Slabo..sedaj pa da vidimo kaj si bodo vodilni tokrat izmislili da je krivo-)?in zopet bodo pokrivali eden drugega naprej.....ugled pa se razprodaja

Spellbound Dizzy (nepreverjen)

So pač nogometaši močno utrujeni in brez motivacije. Glavno, da so Viole izredno uspešne v izgredih. To je mariborska nogometna kultura, brez konsekvenc za trenerja in vodstva kluba...............

In reply to by Navijac (nepreverjen)

LudiRudi (nepreverjen)

Brez pokrite tribune niso mogli prikazati rezultatov ! Bljak....hahahaha

Starejše novice