Premiera Simona Rožmana na vijol'čni klopi bo v petek, v Kidričevem, z začetkom ob 16.45. Ligaški dvoboj z Domžalami v Ljudskem vrtu bo nato v torek, 20. aprila, v seriji treh tekem v osmih dneh pa prihodnjo soboto Maribor gostuje pri Bravu.

Spet je čas za nogomet. Po podaljšanem premoru se tekmovanje nadaljuje, prišel je trenutek vrnitve na igrišče in v Mariboru se veselijo občutkov, ki jih dolgo ni bilo. Zadnjo tekmo so odigrali 14. marca.

»Res je dolgo časa minilo od zadnje tekme, komaj čakamo, da se začne zares, da se vrnemo v boj za točke. Upam, da že v petek začnemo, kot je treba in kot se spodobi za Maribor. S tremi točkami,« poudarja Blaž Vrhovec med zaključnim delom priprav na petkov dvoboj z Aluminijem.

Prva tekma je vedno specifična, po vsakem premoru. Iz zornega kota Maribora pa gre v različnih pogledih za nov začetek, tudi zaradi predstavitve moštva pod taktirko Simona Rožmana. Trenerja, ki ga Vrhovec dobro pozna.

»Njegov način dela se ni veliko spremenil, odkar sva sodelovala v Celju. Je pa opazno, da je v vmesnem obdobju prestal veliko zadev in le še izpopolnil vse skupaj. Veseli me, da ponovno sodelujeva, toda najbolj pomembno bo to, da bomo vsi skupaj uspešni. Z rezultati, z zmagami. Na to smo najbolj osredotočeni,« pravi Vrhovec.

Koliko drugačen je lahko Maribor v prenovljeni podobi? »Toliko, da osvojimo več točk, kot smo jih pred premorom. V teh devetih tekmah zadnje četrtine prvenstva šteje le rezultat. To je glavni cilj in edino vodilo. Kakšna bo podoba moštva na igrišču, ni v ospredju. Samo da uresničimo tekmovalni cilj,« še odgovarja Vrhovec.

V zadnjo četrtino prvenstva Maribor vstopa z dvema točkama zaostanka in, kot pravijo, s spodbudnim spoznanjem, da lahko sami odločajo o svoji usodi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice