Vijoličasti danes ob 15.15 gostujejo v Kidričevem, kjer se bodo pomerili z Aluminijem.

Po uvodnem remiju se Mariborčani odpravljajo na najbližje gostovanje v Kidričevo, kjer bodo tribune nedvomno obarvane v vijolično barvo. Trener Maribor Darko Milanič se še vedno ubada z zdesetkano ekipo, saj zaradi poškodb še vedno manjkajo Marko Šuler, Martin Milec, Jan Mlakar, Blaž Vrhovec, Gregor Bajde, Luka Uskoković in tudi Mitja Viler.

»Stanje se izboljšuje, a se bistveno ni spremenilo. Imamo pa dovolj zdravih, pripravljenih kandidatov, da odigramo dobro tekmo,« pojasnjuje Izolčan na klopi Maribora, ki bo v primerjavi z uvodno preizkušnjo proti Muri tokrat lahko računal na Luko Zahovića, ki se vrača po tekmi prepovedi zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov.

»Z njim dobimo živahnost, prodornost, verjamem, da tudi zadetke. Za nami je uspešen teden, fantje so kot zmeraj delali zelo zavzeto. Prisotna je velika želja in ob tem zelo izraženem motivu verjamem, da bomo prikazali dobro igro,« je pred tekmo optimističen Milanič.

Poraz Aluminija s Triglavom varlijv, opozarja Milanič

Maribor ima sicer z Aluminijem dobre izkušnje. Na prvem gostovanju avgusta so vijoličasti Kidričane premagali s 5:1, oktobra v Ljudskem vrtu pa z 2:1. Kljub temu in kljub porazu Aluminija na tekmi prvega spomladanskega kroga s Triglavom, Milanič opozarja, da Aluminij ni nič slabši kot je bil jeseni, ko je končal na 3. mestu.

»Če si tekme ne bi ogledali, bi menili, da je Aluminij drugačen kot jeseni. Po ogledu pa je opazno, da rezultat ni pomenil ustreznega odraza dogajanja, saj so imeli pobudo in dobro igrali. Ne bomo se nanašali na to, kar se je zgodilo v Kranju. Šlo je za slab trenutek, ki tekmece lahko naredi manj zanesljive,« ugotavlja Milanič.

»Toda igra proti nam in v preteklosti so proti nam večkrat dobro igrali. V prvi polovici prvenstva smo bili uspešnejši, z željo in kvaliteto smo potek tekme usmerili, kamor želimo. Tudi tokrat bo morali biti tako,« poudarja trener Maribora.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice