V Pjongčangu si je zlato izboril Avstrijec Matthias Mayer, a z odličnim dosežkom je progo prevozil tudi Mariborčan Boštjan Kline.

Avstrijec Matthias Mayer je zmagovalec olimpijskega superveleslaloma alpskih smučarjev, srebro je pograbil Švicar Beat Feuz, medtem ko je tretje mesto zasedel Norvežan Kjetil Jansrud, med katerimi je šlo zgolj za stotinke razlike. 

Od štirih Slovencev, ki so se udeležili, pa se je z desetim mestom (+0,92) izkazal Boštjan Kline, Klemen Kosi je olimpijski nastop končal na 25. mestu (+2,06), medtem ko je Martin Čater je zašel iz smeri in ostal brez uvrstitve, odstopil pa je tudi Miha Hrobat.

Šestindvajsetletnemu Klinu so to prve olimpijske igre, saj je nazadnje Soči izpustil, sedaj pa mu je z odlično vožnjo in 10. mestom uspelo vpisati svoj najboljši superveleslalomski dosežek na velikih tekmovanjih, boljši mu je uspel lani, ko je na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu zasedel 7. mesto. Tako je prikazal lepo vožnjo, v zgodnjem delu proge se je izkazal celo konkurenčen takrat vodilnemu, vendar pa je napadalna vožnja pomenila tudi večje tveganje za napake, s katerimi je izgubil boj za stopničke. 

Gre za dejansko drugi najboljši moški slovenski dosežek na olimpijskih igrah na superveleslalomskih tekmah. Tomaž Čizman, ki je v Južni Koreji v vlogi delegata na vseh ženskih tekmah, je leta 1988 v Calgaryju, takrat še v jugoslovanskem dresu, osvojil deveto mesto. Po osamosvojitvi je v Vancouvru Aleš Gorza v superveleslalomu pristal na 11. mestu, Tina Maze je takrat v ženski konkurenci osvojila srebro, poroča STA.

»Zadovoljen sem s pristopom in smučanjem, manj z rezultatom. Če bi mi uspela optimalna vožnja, bi bil lahko dosti višje, tudi v boju za stopničke. Imel sem še rezerve, naredil pa tudi dve veliki napaki, ki sta me stali boljše uvrstitve. Rezultat sicer ni vrhunski, ni pa tudi slab. Gledati moram na pozitivne stvari, pa te odnesti s sabo,« je z mešanimi občutki povedal Mariborčan in dodal: »Moral si razumeti teren in vedeti, kako se ga boš taktično lotil. Časa za ogled ni bilo veliko, proga pa je bil za razmišljati, potrebna je bila taktična dovršenost.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice