Neutrudna mariborska kolesarja Simon Eržen in Mateja Vodopivec se danes opravljata na ekspedicijo po državah nekdanjega Osmanskega cesarstva Gruziji, Turčiji in Bolgariji.

Simon Eržen letos obeležuje že 10-obletnico prve izvedbe projekta »Simon Eržen s kolesom okoli sveta«, ko je prekolesaril Novo Zelandijo. V desetih letih je po svetu z dobrodelnim namenom naredil okoli 25.000 kilometrov po 21 eksotičnih državah.

Za šolanje in zdravstveno oskrbo otrok

S kolegico Matejo Vodopivec se prav danes odpravljata na nov podvig. Prekolesarila bosta države nekdanjega Osmanskega cesarstva Gruzijo, Turčijo in Bolgarijo. 

Gre za dobrodelni projekt, s katerim Simon Eržen že vrsto let na poti pomaga otrokom za njihovo šolanje in zdravstveno oskrbo. Lansko leto je v sklopu Azijske diagonale zbral natanko 472 evrov, ki jih bo zdaj razdelil med za to potrebni dve ali tri družine. Načrtujeta, da bi tretjino zbranega zneska podelila eni družini v vsaki izmed držav, ki jih bosta prekolesarila.

Poslanstvo projekta je prebujati zavest, sporočilo projekta pa »iti preko vseh meja«. »Globlji pomen tega je, da je za dosego ciljev v življenju velikokrat treba iti preko vseh meja in tvegati prav vse, da postanejo realnost, z namenom postati svobodnejši znotraj,« pravi Simon Eržen.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice