FOTO: Bobo
V domžalskem športnem parku se je odvil derbi med NK Domžale in NK Maribor. DOMŽALE - NK MARIBOR 0:1.

Mariborčani so se v 8. krogu za Prvo Ligo Telekom Slovenije pomerili z Domžalčani. Sodil je Matej Jug iz Tolmina, pomoč pa nudila Matej Žunič iz Kranja in Andraž Kovačič iz Ljubljane. Kot četrti sodil David Gabrovec.

»Kot sem dejal pred tekmo z Bravom, je treba začeti razmišljati o seriji zmag. Le to je pomembno. Domžalčani imajo svoj način igre, ki ga gojijo dlje časa. Nekoliko so spremenili moštvo, mi pa moramo razmišljati predvsem o sebi in o tem, kako bomo nastopili. Glede na to, da bo že 16. tekma v kratkem času, bomo dejansko morali aktivirati vse moči, ki jih imamo. Fantje imajo zaupanje navijačev, kar je bilo izraženo po koncu tekme. Od nas v strokovnem štabu in v klubu bodo dobili podporo, tako da si je treba med seboj pomagati ter maksimalno oddelati 90 minut,« je o današnjem dvoboju napovedal mariborski trener Darko Milanič.

Na novo je nastopil pravkar prispeli Nemanja Mitrović, ki je nocoj ob Špiru Peričiću tvoril štopersko navezo namesto Saše Ivkovića. Zaradi poškodbe kolena je manjkal Martin Milec, zaradi posledice udarca tudi Rudi Požeg Vancaš. Zaradi poškodb sta manjkala tudi Aleksander Rajčević in Žan Kolmanič. 

DOMŽALE: Mulalić, Čorluka, Klemenčič, Vuklišević, Sikošek, Pišek, Karić, Gnezda Čerin, Ibričić, Podlogar, Sappinen. Klop: Sorčan, Lazarević, Kalt, Jakupović, Ilić, Rom, Vuk. Trener: Simon Rožman.

NK MARIBOR: Pirić, Klinar, Mitrović, Peričić, Viler, Vrhovec, Cretu, Mešanović, Hotić, Kronaveter, Zahović. Klop: Handanović, Koblar, Ogrinec, Pihler, Kotnik, Kramarič, Tavares. Trener: Darko Milanič.

Strelec: 0:1 Mešanović (7)

Rumeni karton: Sappinen (18), Ibričić (35), Peričić (54), Kronaveter (57), Karić Šoštarič (86), Handanović (90+3)

Potek tekme

3' Cretuja s spretnim preigravanjem v kazenski prostor, a po posredovanju Mulalića brez zaključka.

7' GOOL! Kronaveter izvajal prosti strel, a je bil Ibričić prekratek pri izbijanju z glavo. Tako je odbil do Mešanovića, ki pa se je takoj odločil za udarec. Žoga zadela Sikoška in končala v levem zgornjem kotu. 0:1!

14' Karić med prodorom z leve strani z ostro podajo pred gol, a je Pirić posredoval pravočasno. Vendar pa ga je Sappinen zadel z nogo in tako je mariborski vratar obležal.

16' Pirića zaradi premočnega udarca v glavo zamenja Handanović.

20' Gol nasprotnikov, a razveljavljen zaradi ofsajda. Gnezda Čerin z razdalje, Handanović je odbil, na odbitek Sappinen in Podlogar, Sappinen je potisnil žogo čez golovo črto, a se je oglasil sodnik Jug.

22' Domžalski trener Simon Rožman zaradi ugovarjanja izključen. 

30' Zahović s spretnim poskusom z glavo, vratar Mulalić z nekaj težavami odbil čez prečko.

37' Zaporedni akciji! Projektil Hotića preprečil domači vratar. Po odbitku takojšen odziv Zahovića, a je njegov poskus končal blokiran.

45' Še 3 minute igre.

Konec polčasa.

46' Z nespremenjeno enajsterico.

46' Odločen začetek Domžalčanov, mrežo je po odličnem posredovanju Handanovića iz odbitka zatresel Podlogar, vendar iz nedovoljenega položaja. Ofsajd!

47' Gostitelji že tretjič spravili žogo v mrežo, znova pa je bil prehiter Sappinen pri odzivu na odbito žogo, ko je ciljal Gnezda Čerin in se izkazal Handanović. 

67' Kronavetra zamenja Tavares.

70' Tavares med protinapadom ostro pred gol, Mulalić je odbil, Zahović pa ni uspel priti do želenega zaključka.

79' Obetavna akcija z leve: Viler je našel Zahovića, udarec z levo, žoga ob desni vratnici.

79' Kotnik vstopi namesto Mešanovića.

90' Poskus gostiteljev, podal je Sikošek, z glavo preusmeril Vuk, žoga mimo leve vratnice.

90+3' Domžalski poskusi v lovu na izenačenje, tokrat Gnezda Čerin v kazenskem prostoru, nenatančno

Konec tekme. DOMŽALE - NK MARIBOR 0:1.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Tocke na kontu

Dravski gusar (nepreverjen)

Ko se komentira Maribor ni potrebe po slikah drugih klubov, stadionov in navijacev. Vi ste pravi amaterji!

Navijac (nepreverjen)

Nabrisali pa jih tudi nismo...zal...

Starejše novice