FOTO: Jure Banfi
Za odbojkarji Merkur Maribora je izredno uspešen teden. Ekipa Sebastijana Škorca je po dveh zmagah v ligi MEVZA v državnem prvenstvu s premagala še Črnuče in s tretjega mesta izrinila Sobočane.

Mariborčani so med tednom v srednjeevropski ligi MEVZA premagali avstrijski Waldwiertel in hrvaško Ribolo Kaštelo, uspešno serijo pa so podaljšali tudi v državno prvenstvo.

Štajerci so v 16. krogu Sportkluba 1A. lige gostili ekipo Črnuč, zasedbi iz prestolnice pa niso dopustili možnosti za presenečenje. Mariborsko-ljubljanskega dvoboja je bilo konec po treh nizih ter uri in 14 minutah igre.

MERKUR MARIBOR - ČRNUČE 3:0 (25:18, 25:17, 25:23)
Merkur Maribor:
Vodušek, Pernuš 1, Adžović 6, McConnell 5, Bračko 13, Kržič 5, Donik 12, Leva, Fink 5, Najdič, Toplišek, Iršič, Peruničić, Kumer, Jevšnik. Trener: Sebastijan Škorc.
Črnuče: Kržič 1, Mihelčič 1, Prevorčnik, Rojnik 9, Oman 4, Sešek 4, Jančič 6, Marovt, Valenčič 9, Ramšak 1, Češnovar, Karadža Pevc, Verdinek. Trener: Iztok Kšela.

Najbolj izenačeno v zadnjem nizu

Gostitelji so si prvo občutnejšo prednost priigrali po treh začetnih udarcih Roka Bračka (7:3), kar je bil razlog za prvi odmor na gostujoči strani. Mariborčani so stopnjevali svojo igro, po napadu Bračka pa je bilo 15:8 in sledil je nov odmor Črnuč. 

Štajerci imeli pred vstopom v končnico varno prednost, ki je niso zapravili, zmago v uvodnem nizu pa je z uspešnim napadom potrdil Connor McConnell (25:18).

Bračko je bil z začetnimi udarci zaslužen, da je Maribor drugi niz odprl s 6:2, gostje pa so se po odmoru približali gostiteljem (11:10), ki pa se niso pustili zmesti in so po napadu Žige Donika povedle s 16:11. 

Drugi odmor Ljubljančanov ni zaustavil domače zasedbe, ki je drugi niz v svojo korist odločila še pred zaključnimi minutami. Bračko je z napadom povišal na 20:14, gostje pa so zatem zmogli še do treh točk. Drugi niz je bil končan po točki Sanija Adžovića.

Ekipi si v zadnjem nizu dolgo nista priigrali večje prednosti, Mariborčani so večkrat povedli za dve točki, a so se Črnučani vselej vrnili in nekajkrat izenačili rezultat. 

Škorc je po asu Jana Karla Jančiča za 17:17 posegel po odmoru, po katerem je ekipa iz prestolnice tudi povedla, a so Štajerci nato odgovorili z dvema točkama. Črnuče so izid poravnale še na 19., 20., 21., 22. in 23. točki, zmago gostitelje pa je potrdil Rok Bračko.

Dobro vstopili v tekmo

»V zadnjem obdobju imamo naporen ritem tekem in vsa potovanja ponavadi pustijo posledice. Danes je bilo najbolj pomembno, da smo se dobro ogreli za tekmo, da ne bi prišlo do poškodb. Nato pa smo dobro vstopili v tekmo in na koncu zasluženo zmagali,« je po zanesljivi zmagi dejal Rok Bračko.

Mladi Štajerec je bil s 13 točkami najučinkovitejši mož v domači zasedbi, eno manj je k zmagi prispeval kapetan Žiga Donik. Pri gostih sta bila z devetimi točkami najboljša Matic Rojnik in Martin Valenčič.

Ekipa Sebastijana Škorca je z deveto ligaško zmago s tretjega mesta lestvice državnega prvenstva izrinila Panvito Pomgrad, saj so Sobočani v Kranju po vodstvu z 0:2 iztržili zgolj točko. 

Prav zasedba iz Murske Sobote bo v soboto gostila mariborsko ekipo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
44 (nepreverjen)

Oni niso utrujeni.tako kot zenske.cestitke

Starejše novice