FOTO: Jure Banfi
Nogometaši Maribora so v Domžalah v zaključku tekme iztržili remi. Se bo Olimpija oddaljila?

DOMŽALE: Mulalić, Širok, Klemenčič, Dobrovoljc, Melnjak, Husmani, Vetrih, Hodžić, Ibričić (75' Alvir), Ibraimi (79' Nicholson), Bizjak.

NK MARIBOR: Handanović, Milec, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Pihler (65' Vršič), Kramarič (56' Mlakar), Hotić (79' Mešanović), Zahović, Tavares. Klop: Cotman, Rajčević, Vrhovec, Ahmedi, Vršič, Mešanović, Mlakar. Trener: Darko Milanič.

Domžale 1:1 Maribor
Ibričić 51'; Tavares 91'

Mariborčani so srečanje začeli z enako enajsterico, kot v soboto v Ljudskem vrtu. Že v prvi minuti pa bi Mariborčani lahko prišli do hitrega vodstva. Zahovič je odvzel žogo, jo nesebično podal do Tavaresa, ta pa ob oviranju Dobrovoljca žoge ni dobro zadel. Drugič je Maribor zapretil preko Martina Milca, ki je poskusil z razdalje, a previsoko. Nato je moral dvakrat posredovati Handanović, ki je najprej ubranil poskus Bizjaka, nato pa še strel Široka.

V 23. minuti pa nova zapravljena sijajna priložnost Maribora. Tavares se je soočil z vratarjem Mulalićem, streljal v prazen gol, tik pred črto pa je z drsečim štartom vodstvo Maribora preprečil Gaber Dobrovoljc. Do konca prvega polčasa je s prostega strela nevarno zapretil Amir Dervišević, Mulalić je njegov strel odbil, po silovitem strelu Kramariča pa je znova posredoval Dobrovoljc.

V začetku drugega polčasa pa vodstvo Domžal. Po podaji Ibraimija s prostega strela je z roba kazenskega prostora zadel Senijad Ibričić. Po zaostanku takoj reakcija s klopi. Kramariča je zamenjal še bolj napadalno usmerjen Jan Mlakar, kmalu za to menjavo pa je Pihlerja zamenjal še Vršič. Maribor se je podal v popolno ofenzivo.

Sledila je vrsta priložnosti Maribora, domžalski vratar pa je blestel. Po seriji mariborskih napadov so zapretili še Domžalčani, Hotića pa je zamenjal Mešanović. V zaključnem pritisku Maribora sta Vršič in Mlakar zabila tudi vratnici, ob koncu rednega dela pa vendarle izenačenje. Amir Dervišević je izvajal kot, v zmedi pa je vratarju Domžal, ki je prej junaško reševal domačine, žogo ušla v gol. Ob zadetku ni bilo jasno, če je Dervišević zabil direktno iz kota, ali je šlo za avtogol Mulalića, ali pa je zabil Tavares. Sodnik je na koncu zadetek pripisal mariborskemu kapetanu Marcosu Tavaresu.

V šestminutnem podaljšku so Mariborčani krčevito iskali nujno potrebne tri točke, a jim do konca tekme ni uspelo zabiti in slaviti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice