Vremenska napoved za rusko prestolnico kaže na temperature krepko pod lediščem, zvečer možne tudi snežne nevihte.

Nogometaše Maribora v torek zvečer čaka naslednji obračun v elitni ligi prvakov. Mariborčani se odpravljajo na pot v rusko prestolnico, kjer bodo odigrali srečanje v za nas neobičajnem terminu za ligo prvakov. Pozno jesenski čas v Rusiji pa prinaša tudi posebne pogoje, ki bi znali tekmo za Mariborčane še dodatno otežiti.

Tekma med moskovskim Spartakom in Mariborom bo odigrana v torek ob 18. uri po našem času oziroma ob 20. uri po lokalnem času.

Mraz in sneg?

V Rusiji vlada že prava zima in takšno vreme je napovedano tudi za torkovo tekmo. Po napovedih vremenskega portala Accuweather bi se naj v torkovem večeru živo srebro v Moskvi spustilo do -4 stopinje Celzija, v času tekme pa bi se že lahko pojavile tudi snežne plohe.

K sreči tisti pravi mraz v Moskvi še ni pritisnil, saj se je v preteklih letih znalo zgoditi, da so se tekme lige prvakov v Rusiji ali Ukrajini igrale tudi pri temperaturah nižjih od -10 stopinj Celzija.

S pravim pristopom po pozitivni rezultat

Zmaga na derbiju z Olimpijo pomeni odlično popotnico Mariborčanov za torkovo tekmo. V mariborskem taboru napovedujejo pogumen boj, ob tem pa še niso vrgli puške v koruzo v upanju na evropsko pomlad. Maribor ima zaenkrat na svojem računu 1 točko, prav iz prve tekme proti Spartaku, a še ohranja teoretične možnosti celo za 2. mesto. Maribor bi moral za sanjski scenarij premagati tako Spartak kot Sevillo, obenem pa bi moral v torek Liverpool premagati Špance.

»V Moskvi nas čaka moštvo, ki ima izreden napad in hitrost. Samo takšen pristop, ko se je treba boriti 90 minut za vsako žogo, nas lahko pripelje do tega, da se iz Rusije vrnemo s pozitivnim rezultatom,« napoveduje Milanič.

FOTO: Jure Banfi 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice