Foto: Jure Banfi
Na današnji tekmi se bo vijolična četa spopadla z nogometnim klubom Bravo.

Tole je trener vijoličastih povedal o spopadu s klubom Bravo.

»Želimo ohranjati tekmovalni ritem, razdeliti minute, zato organiziramo tekme med tednom. Pristop je bil zelo dober, to je bilo opazno in najbolj pomembno. Zato smo delovali dobro na igrišču. Ne bi nikogar izpostavljal med posamezniki, so pa fantje v celoti odigrali dobro in motivirano opravili nalogo. Razumem, da je težko, ko kdo ne dobi priložnosti na uradnih tekmah, a je treba vedno oddelati na ustrezen način in biti pripravljen. Tudi v soboto je treba imeti kot osnovo takšen pristop, v vseh fazah igre. In potem iz tega izraziti kvaliteto,« je povedal trener NK Maribor Darko Milanič.

Danes vijoličaste čaka drugi dvoboj z novincem v ligi v letošnji sezoni. Prva izkušnja je bila nadvse pozitivna, z zmago s 4:0 na domačem igrišču.

»Takrat so prišli k nam napadalno usmerjeni, s tem nam je bila naloga nekoliko olajšana. Zdaj nas čaka drugačna zgodba, verjetno tudi slabši pogoji zaradi vremena, na drugi strani pa nasprotnik, ki bo bolj obrambno usmerjen in nas bo skušal ogrožati iz protinapadov. Tekmeci imajo kontinuiteto dela, svojo pot in ne presenečajo z rezultati, ki so jih dosegli med sezono. Morali bomo biti zelo pozorni, treba bo preprečiti njihove poskuse in najti pot do njihovih vrat na način, kot se bomo dogovorili. Ni treba odločiti tekme v prvih petih minutah, ampak s strategijo skozi celotno tekmo. Treba se bo znati prilagoditi, veliko opozoril smo dobili pred kratkim v Sežani,« je še povedal Milanič.

Trener NK Maribor je še pojasnil, da se »Denis Klinar in Žan Kolmanič približujeta vrnitvi, a še nista nared. Drugih posebnosti ni. Za vsakogar, ki bo igral, velja, da moramo biti pripravljeni narediti skupno osnovo, oddelati 90 minut in potem bo vztrajnost pri izpolnjevanju nalog pripeljala do tega, da bomo zadovoljni z razpletom. Vsak mora narediti svoje s ciljem, da bi moštvo imelo dobro podobo na igrišču. Zbrano, osredotočeno. Želimo zmagati, narediti serijo v jesenskem finišu.«

Potek tekme

4' Zaradi prekrška nad Mitrovićem na sredini igrišča Lan Piskule dobil prvi rumeni karton. 

20' Rumeni karton dobil Blaž Vrhovec.

25' Rok Kronaveter Mariboru priigra prvi gol!

72' Prva menjava pri vijoličastih: iz igre Rudi Požeg Vancaš, v igro Jasmin Mešanović.

79' Druga menjava: iz igre Amir Dervišević v igro Aleks Pihler.

83' Tretja menjava: iz igre Luka Zahovič v igro Andrej Kotnik.

Konec tekme: NK Bravo : NK Maribor (0:1).

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Zopet trpljenje..kako dolgo se?...edino vredno so 3 tocke

Dravski gusar (nepreverjen)

Mi smo ja ujetniki malega Zahovica, najslabsi igralec trenutno pri nas, natu mu sledi Milec, kateri sploh ne ve kje je. Res sem vesel, da je Handanovic v dobri formi, drugace nas bi vsak seljak gemblal. NkMaribor je prerastel oba Zahovica, Pihlerja, Milca in veliko drugih ljudi, ki delajo v klubu. Cas je za spremembe!

Starejše novice