V Ljudskem vrtu je završalo. V 4. krogu za Prvo Ligo Telekom Slovenije so Mariborčani premagali Gorico. Maribor - Gorica 5:0 (3:0)

Po ne tako uspešni tekmi v Glasgowu in že z mislimi na četrtkovo povratno tekmo, pa so mariborski nogometaši podali na domači teren, kjer nadaljujejo z ligaškimi obveznostmi.

A kot je v petek napovedal trener Darko Milanič: »Pričakujem Gorico, ki nam ne bo puščala veliko prostora. Dobro bodo igrali in se ne bodo veliko odpirali – vedo, da je to lahko slabo za njih.«

A pri tem napovedal:»Ampak naš kader je širok, bomo že zarotirali – tista ekipa, ki bo igrala, bo najboljša v tistem možnem trenutku. Pred začetkom sezone smo rekli, da je prvi cilj prvenstvo, da vrnemo lovoriko v Maribor in tako je v nedeljo zmaga obvezna.«

Danes je v začetni enajsterici Vrhovca zamenjal Pihlar, v igro pa so vstopili tudi Mešanović, Hotić in Mlakar.

NK MARIBOR: Handanović, Klinar, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Pihler, Hotić, Mešanović, Mlakar, Zahović. Klop: Pirić, Uskoković, Cretu, Kramarič, Bajde, Vršič, Tavares. Trener: Darko Milanič.

GORICA: Sorčan, Hodžić, Lipušček, Tomiček, Celcer, Humar, Kolenc, Kotnik, Džuzdanović, Osuji, Filipović. Klop: Štrukelj, Curk, Grudina, Bužinel, Jermol, Kavčič, Smajlagić. Trener: Miran Srebrnič.

Strelci: 1:0 Mlakar (10), 2:0 Zahović (15), 3:0 Ivković (22), 4:0 Vršič (78), 5:0 Tavares (89).

Maribor - Gorica 5:0 (3:0)*

V 2. minuti je že prišlo do protinapada gostov, po Filipovićevi podaji do Osujija je prišlo do Klinarjevega prikrška in prostega strela z 20 metrov. Izvajal ga je Celcer, ki mu je žogo uspelo naciljati čez obrambni zid, a je njen zaključek preprečil Handanović.

GOOOL! V 10. minuti!! Začetnik akcije je bil Hotić s podajo na levo stran. Mešanović jo je z glavo preusmeril pred gol, kjer pa je s pravočasnim odzivom za ekspresno vodstvo poskrbel Mlakar, ki je ob vratnici potisnil žogo čez golovo črto. 1:0!

PONOVNO GOOL v 15. minuti! Za prvo podajo je poskrbel Pihler, Mešanović se je ponovno podal v zračni dvoboj in preslikal prejšnjo akcijo. Pri golu pa je za zaključek poskrbel Zahović! 2:0!

V 19. minuti so Mariborčani nadaljevali z nizanjem napadov. Z razdalje je poskusil Pihler, a je z nekaj težavami ukrotil žogo Sorčan.

GOL v 22. minuti!! Po podaji Derviševića iz kota je z glavo natančno in močno naciljal Ivković ter poskrbel za veselje tribun in igrišča! 3:0!

V 27. minuti so gostje le prišli do priložnosti, a je Filipovićev strel končal čez prečko. Po treh minutah je Filipović ponovno, tokrat z razdalje, poskusil, a mu je Handanović preprečil namen.

Sorčan je v 40. minuti obranil tako Zahovićev poskus z 20 metrov kot čez dve minuti (42. minuti) Hotićev prodor in predložek ter Mešanovićev udarec z glavo.

Še minuta sodniškega podaljška, v kateri so se Vijol'čni ponovno podali v akcijo - s predložkom Vilerja v sredino, pa je Zahovićev strel končal čez prečko.

KONEC PRVEGA POLČASA.

Drugi polčas se je nadaljeval z nespremenjeno, ki se je v prvem delu izkazala za izredno učinkovito, enajsterico.

V 54. minuti so prvi do udarca - v nadaljevanju tekme - prišli gostje, a poskus Kolenca je Handanović odbil v kot.

V 60. minuti je Curk pred golovo črto preprečil ponovno povišanje mariborskega vodstva. Po Derviševićevi podaji je Žoga prišla do Zahovića, ki pa je naciljal mimo Sorčana, a mu je z glavo izbil cilj Curk.

Mlakar je v 67. minuti poskusil iz obrata, a se je končalo s kotom, po njem je ponovno neuspešno poskusil Zahović. 

V 68. minuti je prišlo do dvojne menjave - Derviševića in Mlakarja zamenjata Cretu in Vršič. 

V 75. minuti pa Zahovića zamenja junaški Tavares.

TOOO! V 77. minuti SPET GOL! Vršič ni dolgo čakal! Za podajo je poskrbel Viler, a je Vršič z natančnim strelom z levico zavil žogo v levi kot. 4:0!

v 82. minuti se je Sorčan znašel po Mešanovićevem udarcu z 20 metrov na pravem mestu.

Ni še bilo dovolj! V zadnjih sekundah so je zatresla mreža! Po Klinarjevi podaji in lepem sprejemu je Tavares zabil še zadnji GOL te tekme! 5:0!

KONEC TEKME.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice