Po dveh sezonah v Milanu pa Mariborčanka se vrača v Španijo.

Dominika Čonč spada med najboljše slovenske nogometašice. Mariborčanka si kruh v tujini služi že vse od leta 2016, po dveh sezonah v Milanu pa se vrača v Španijo.

Osemindvajsetletnica bo oblekla dres še enega nogometna velikana. Pri Valencii so danes potrdili, da so z reprezentantko Slovenije sklenili enoletno pogodbo. 

»Dominika je vezistka, ki izstopa z neprestanim delom na sredini igrišča. Gre za igralko, ki lahko pomaga pri obrambnih zadolžitvah, lahko pa se vključi tudi v napad in ogroža prostor nasprotnika. V sredino prinaša boj in požrtovalnost,« so Štajerko napovedali pri novem klubu.

Nova članica Valencie že ima izkušnje s španskim nogometom. Pred štirimi leti se je pridružila Espanyolu, sezono kasneje je igrala še za Malago. 

»Presrečna in ponosna sem, da sem se vrnila v Španijo in se pridružila tako velikemu klubu, kot je Valencia. Zahvaljujem se klubu za zaupanje in priložnost, da sem lahko del tega projekta,« je Čončeva dejala za klubsko spletno stran.
 

Mariborčanka se veseli novega izziva:

»Španska liga se hitro razvija, čaka nas zanimiva sezona. Močno si želim igrati in zmagovati, storila pa bom vse, da ekipi pomagam do postavljenih ciljev.«

Izkušena vezistka je na tujem igrala še za dansko Fortuno, pred tem je nogomet uspešno združevala s študijem v ZDA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice