Foto: Jure Banfi
Odbojkarice Nove KBM Branik so pred sobotnim pokalnim finalom dobile prvi odločilni obračun z ekipo Calcita. Štajerke so se v Kamniku veselile preboja v finale srednjeevropske lige.

Je nova zmaga v obračunu s Kamničankami napoved, da se ob koncu letošnje sezone končuje prevlada Calcita?

Mariborske odbojkarice so se, čeprav so na domačem parketu izgubile z 0:3, prebile v veliki finale srednjeevropske lige. Četa trenerja Bruna Najdiča je sredi Kamnika slavila po zlatem nizu.

Štajerke so s 17:25 dobile uvodni niz, a nato s 25:14 izgubile drugega. Zatem so Mariborčanke znova strnile svoje vrste in na krilih Ize Mlakar zmagale v tretjem in četrtem nizu, nato pa bile s 7:15 boljše še v zlatem. 

CALCIT VOLLEY - NOVA KBM BRANIK 1:3 (17:25, 25:14, 21:25, 17:25, zlati niz 7:15)
Calcit:
Griljc, Radišković, Stojilković, Vovk 15, Đorđević, Hutinski 6, Boisa, Kregar, Charuk 8, Sillah 23, Vukojević, Pucelj 14, Čižman, Banko. Trener: Gregor Rozman.
Branik: Mlakar 29, Milošič 9, Pogačar 8, Štampar 5, Klajžar, Lekše 8, Senekovič 1, Cikač, Farkaš, Ramić 1, Potokar, Lorber Fijok 18, Kranjc 1. Trener: Bruno Najdič.

Na krilih Ize Mlakar

Mariborčanke so odločno vstopile v četrto od petih zaporednih tekem s Kamničankami, saj so uvodni niz po napadu Lorene Lorber Fijok odprle z vodstvom 3:8. Domačinke se niso uspele resneje približati, Iza Mlakar pa je z osmo točko za 17:25 potrdila zmago v prvem nizu.

V drugem nizu Korošici v mariborskih vrstah ni šlo, pri domačih pa se je s sedmimi točkami prebudila Neneh Sillah. Gorenjke so ob začetnem udarcu Sare Hutinski povedle s 16:7, nasprotnicam pa so v drugem nizu dopustile vsega 14 točk.

To je predramilo štajersko zasedbo, ki je tretji niz odprla z izidom 3:7. Calcit je sicer poravnal na 7:7, a so se Mariborčanke z delnim izidom 12:4 odlepile na 19:12. Gostje so v končnici preko Ize Mlakar (devet točk v tretjem nizu) izkoristile četrto zaključno žogo za vodstvo z 1:2.

Mlakarjeva je z osmimi točkami blestela tudi v četrtem nizu, v katerem je pet točk prispevala še Lorena Lorber Fijok. Branik je vodil že z 10:17, zadnjo točko za 17:25 pa je prispevala Isa Ramić.

Na začetku zlatega niza je s tremi zaporednimi točkami zablestela Ronja Štampar, ki je ob vodstvu z 1:3 dosegla dva asa, po točki Lorene Lorber Fijok za 3:6 pa se je z odmorom odzval Gregor Rozman, a to ni zaustavilo pohoda Mariborčank.

Gostujoča zasedba je po napaki Nine Stojiljković povedle s 4:11. Kamničanke so prvo zaključno žogo še odbile, v drugo pa je bila uspešna Iza Mlakar in Štajerke so se po zlatem nizu prebile v finale lige MEVZA. 

Nasprotnice v finalu bodo igralke madžarske Bekescsabe, finale pa bo odigran prav v Kamniku. Še prej pa ekipo Bruna Najdiča čaka finale slovenskega pokala.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
44 (nepreverjen)

cestitke

Starejše novice