Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 12. kroga 1. DOL za ženske doma premagale Kemo Puconci s 3:0

Mariborske odbojkarice so v 12. krogu 1. DOL za ženske prišle do nove, že enajste zmage. V domači dvorani Lukna so bile s 3:0 boljše od igral Keme Puconci, ki pa so se dobro upirale.

Nova KBM Branik 3:0 Kema Puconci
(21, 21, 24)

Dvorana Lukna: 100 gledalcev
Nova KBM Branik: Mlakar 12, Blagne 5, Košenina 3, Kaučič 7, Vovk 9, Najdič, Milosavljević 3, Sobočan 10, Jerala, Pintar 11, Koskelo.
Kema Puconci: Belec, Vinkovič, Franko, Škraban 14, Zdovc 9, Kocet, Kovač 7, Oletič, Kadiš 4, Mikl, Pintarič 3, Ajnihar 3.

Mariborčanke so po pričakovanju osvojile tri točke, a so se zanje morale potruditi veliko bolj, kot so verjetno tudi same pričakovale. Prekmurke so jim bile na trenutke enakovredne, a so jim to omogočile domačinke, ki so si privoščile preveč napak.

V prvem nizu je bil izenačen boj, Mariborčanke pa so si višjo prednost priigrale pred drugim tehničnim odmorom. Nato so po napakah dovolile Prekmurkam, da so prišle do izenačenja pri 19:19. Po izenačenju so se domačine znova zbrale in v odločilnih trenutkih prvega niza poskrbele, da ni prišlo do presenečenja.

Mariborčanke tekmo začele brez dveh pomembnih igralk

Mariborska vrsta je tekmo odigrala brez obolele Saše Planinšec in Sare Najdič, ki ji je trener namenil počitek. Namesto njiju sta priložnost dobili Ana Marija Vovk in Aleksandra Milosavljević. Igralke Nove KBM Branik so drugi niz odlično začele, a popustile po drugem tehničnem odmoru in vodstvu s 16:9. Z nekaj napakami so Prekmurkam dovolile, da so se približale zgolj na točko, a se je nato zgodilo podobno kot v prvem nizu. Domače odbojkarice so izboljšale svojo igro, se zbrale in osvojile tudi drugi niz.

V tretjem nizu na pomoč priskočila Najdičeva

Tudi v tretjem nizu je igra Mariborčank močno nihala. Njihovo neprepoznavno igro so gostje znale kaznovat in sredi niza povedle 17:15. Zaradi tega je v igro trener poslal tudi Saro Najdič, ki bi po načrtu morala tekmo presedeti. Poleg nje sta vstopili še Blagnetova in Košenina. Po menjavah je bila igra  Mariborčank boljša, prišlo je do preobrata in vodstva domačih s 23:21, ki so ga nato Prekmurke še izničile, a jim zasuk ni uspel.

Bruno Najdič: Bilo je preveč napak

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice