Informacije, da se bo branilec Žan Kolmanič preselil v Ameriko, so zdaj še uradno potrjene.

Žan Kolmanič, levi bočni branilec za Nogometni klub Maribor se, zdaj so informacije tudi uradne, seli v Austin FC.

Dogovor z moštvom iz Major League Soccer je sklenjen prav na rojstni dan tega branilca, sporočajo iz Nogometnega kluba Maribor. 

»Ponosen sem in srečen, da je pot, ki jo klub pelje, prava. Da fantom ob dobrem delu uspeva narediti korak naprej. Ko si igralec s svojimi igrami v klubu zasluži prestop, gre za obojestransko zadovoljstvo,« je ob tej novici povedal športni direktor Marko Šuler. 

Kolmanič je na zelenici Ljudskega vrta preživel kar sedem let, sem pa se je preselil iz Veržeja, še preden je dopolnil štirinajst let. 

V tem času je za vijolične odigral 117 prvenstvenih tekem in zabil 31 golov. Sledilo je še 44 tekem v članski konkurenci, kar je zadostovalo za napredek v Združene države Amerike, še sporočajo iz mariborskega moštva. 

»Po sedmih letih v vijoličastem dresu je prišla res zanimiva priložnost za odhod. Hvaležen sem klubu za zaupanje, hkrati pa vesel, da lahko naredim naslednji, velik korak na razvojni poti. Pozanimal sem se o ligi, o vsem, kar me čaka. Bo nekaj novega, čaka me drugačna izkušnja, kot smo je vajeni v evropskem nogometu, a verjamem, da MLS pomeni zame dober izziv,« pove Žan Kolmanič, odhajajoči branilec. 

Novim soigralcem se bo priključil 15. marca, do takrat pa še ostaja vijoličast. Žan dodaja, da je z mislimi le pri sobotnem gostovanju v Novi Gorici, kjer bo z vso vnemo še nosil vijoličast dres. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bojaan91

Super za njega! Želim mu uspešno igranje za nov klub. V Ameriki se nogomet razvija kar je super bo prav zanimivo stavit na pokerstars sport...

Starejše novice