Žan Luka Zelko pred koncem svetovnega prvenstva še v igri za olimpijsko normo.

Mariborski jadralec Žan Luka Zelko je dan pred koncem svetovnega prvenstva v razredu laser, ki se končuje v zalivu Miho na Japonskem, na 32. mestu in je še v igri za olimpijsko normo za Tokio 2020, poroča STA.

Prvo regato predzadnjega dve SP je zaključil na 22. mestu, drugo pa na 31. ter je v skupni razvrstitvi izgubil eno mesto.

»Pihalo je še manj kot včeraj, okoli pet, šest vozlov, bila je zahtevna regata. V prvem plovu sem v drugi krmi na žalost nekaj izgubil in končal na 22. mestu, čeprav sem bil prej nekje okoli šestnajstega. V drugi regati sem imel katastrofalen start, se potem nekako poskusil rešiti, a ni šlo, drugi so prevečkrat obrnili name, zato sem v prvi tretjini orce naredil preveč prisilnih obratov, prišel na bojo od orce med zadnjimi, potem pa sem se celo regato boril, da sem končal na 31. mestu. Če povzamem - soliden dan, a jutri bo treba pokazati še dosti več,« poroča o Zelkovih besedah STA.

Zelko je glede na svojo trenutno skupno uvrstitev predstavnik sedme države po vrsti brez olimpijske norme, podelili pa jo bodo petim izmed teh. Za torek je napovedano nekoliko več vetra.

»Bo naporno, ampak se da. Preostanek dneva bom namenil regeneraciji in koncentraciji za jutri. Kar bo, bo, dal bom pa seveda vse od sebe,« je pred bojem za Tokio 2020 še dodal Zelko.

Po štirih dneh je skupno vodstvo še utrdil Avstralec Tom Burton (32 točk), na drugem mestu je zdaj Francoz Jean-Baptiste Bernaz (50), tretji pa Avstralec Matthew Wearn (52), še piše STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice