Vijolične nogometaše v Ljudskem vrtu čaka nov izziv v obliki Domžal, ki prav tako uspešno zastopajo Slovenijo v evropskih pokalih.

»Kot da je evropska,« napoveduje boj na današnji tekmi Dino Hotić, ki je še iz prejšnje tekme zadovoljen z izkupičkom, in dodaja: 

»Tudi Domžale uspešno zastopajo Slovenijo v evropskih pokalih. Dobro jih poznamo, vedno je bilo zanimivo na naših tekmah. Za takšne izzive se ni težko pripraviti, komaj čakamo, da se vrnemo na igrišče. Zavedamo se, da nas čaka živahno dogajanje, z veliko tempa. Velik pa je naš motiv, ob tem nas nosi ta pozitivna energija po uspešnem začetku sezone, kar je bilo opazno tudi v nedeljo v Dravogradu.«

Vijolična četa si je zagotovila skupinski del evropskega tekmovanja, v prvenstvu pa osvojila vse točke. »Odličen začetek, serija razveseljuje in naj kar traja. Stopnjujemo formo, podoba na igrišču je vedno boljša. Še vedno imamo nekaj rezerv, tako da se ne bomo uspavali in bomo skušali še kaj dodati. Kako se bo nadaljevalo, bo veliko odvisno od nas samih. Je pa opazno, da od prve tekme v Mostarju delamo korake naprej,« je še dejal Hotić za uradno spletno stran NK Maribor.

Uresničitev sanj v sredo v Izraelu? 

Misli nogometašev še ne upajo uhajati predaleč: »Najprej le o Domžalah. Seveda možnost uvrstitve v Ligo prvakov prinaša posebne občutke, toda v preteklih tednih smo pokazali, da nimamo težav pri preklapljanju. Imamo dovolj širok kader, da razporedimo moči, v nobenem primeru pa v petek ne bo na igrišču nikogar, ki bi se ‘šparal’. Vsi se trudimo za svoje mesto v ekipi, potem pa trener odloča, kdo bo v katerem trenutku dobil priložnost. Od nas je odvisno, kako jo izkoristimo. Zdaj želimo priti do nove prvenstvene zmage. Tekmece spoštujemo in jih dobro poznamo. Imajo prepoznaven slog igre, mi pa več izkušenj, kako igrati tako pomembne dvoboje. Čaka nas res zanimiva tekma, kot se spodobi pred play-offom.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice