Foto: Jure Banfi
Zagrebška Mladost je prekinila zmagovalno serijo Merkur Maribora, kljub temu pa so si Štajerci v slovaški Myjavi zagotovili nastop v polfinalu srednjeevropske lige MEVZA.

Odbojkarji Merkur Maribora so v zadnjem krogu rednega dela lige MEVZA lovili sedmo zaporedno zmago, a je načrte zasedbe Sebastijana Škorca prekrižala Mladost.

Zagrebčani so dobili pet nizov dolg obračun, Štajerci pa so imeli kljub prekinitvi pozitivne serije dovolj razlogov, da so se proti domovini odpravili zadovoljni. Kljub porazu bodo zaigrali v polfinalu srednjeevropske lige.

MERKUR MARIBOR – MLADOST ZAGREB 2:3 (25:19, 25:15, 20:25, 21:25, 17:19)

Maribor: Jevšnik, Vodušek, Pernuš 1, McConnell 22, Bračko 18, Kumer, Kržič 3, Donik 24, Leva, Fink 10, Najdič, Iršič, Peruničić 1. Trener: Sebastijan Škorc. 

Mladost: Repek, Grbavica, Stevanović 9, Ivić, Vlasić, Vasko, Pervan, Ecker 5, Gajić 13, Dolgopolov 4, Jakopec, Stanković 7, Zeljković 20, Cvanciger 16. Trener: Ratko Peris.

Dobili prvi in drugi niz

Mariborski odbojkarji so zadnji turnir rednega dela regionalnega prvenstva odprli z zmago nad gostitelji, Spartak iz Myjave so v torkovem večeru ugnali s 3:1 v nizih in na svoj račun dodali še šesto zmago.

Včeraj je nasproti stala še zagrebška Mladost, po dveh nizih pa je dišalo po novi zmagi Štajercev. Hrvaški klub je namreč v prvem nizu zmogel do 19, v drugem pa do vsega 15 točk. 

Kot pa v odbojko ni redkost, so Mariborčani po dveh dobljenih nizih popustili, Zagrebčani pa so se vrnili v igro. Tretji niz so dobili z 20:25, nato pa so z 21:25 slavili še v četrtem in izsilili peti skrajšani niz.

Zadnji niz je bil izjemno izenačen, prvi pa so za več kot točko povedli Mariborčani, Connor McConnell je z asom povišal na 11:9. Zagrebčani so z dvema blokoma prišli do preobrata in vodstva, a so odgovorili tudi Štajerci. 

Miha Fink je z napadom za 14:13 priigral prvo zaključno žogo, Hrvati pa so se ubranili in si nato sami priigrali kar štiri zaključne žoge. Četa trenerja Škorca je trikrat uspela izenačiti, v četrto pa ni šlo. Dvoboj je bil odločen z neuspešnim napadom Roka Bračka, Mladost je niz dobila s 17:19. 

Že pojutrišnjem s Sobočani za tretje mesto

Mariborčani so v pet nizov dolgem srečanju storili štiri lastne napake več kot Zagrebčani, so pa ob tem zbrali tri ase in štiri bloke več kot Mladost.

Kot že zapisano, je mariborski klub z zmago in porazom na zadnjem turnirju potrdil nastop v polfinalu lige MEVZA. Polfinale srednjeevropske lige bo tudi letos slovensko obarvan, saj bodo v njem zaigrali še ACH Volley, Calcit Kamnik in zamejski Dob iz avstrijske Koroške.

V mariborski ekipi je bil s 24 točkami najboljši Žiga Donik, dve manj je prispeval Connor McConnell, mladi Rok Bračko pa se je tokrat zaustavil pri 18. Štajerski zasedbi sta največ preglavic povzročala Ivan Zeljković (20) in Gabrijel Cvanciger (16).

Državne prvake iz leta 2021 v ostrem ritmu preizkušenj že v soboto čaka nova pomembna naloga. Donik in soigralci bodo gostovali v Murski Soboti, s Panvito Pomgrad se bodo udarili za tretje mesto na lestvici državnega prvenstva.

Srečanje v prekmurski prestolnici se bo pričelo ob 18. uri.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice