Merkur trgovina po uspešni sezoni 2019/2020 podaljšuje generalno pokroviteljstvo Odbojkarskega kluba Merkur Maribor.

Izvršni direktor in podpredsednik Odbojkarskega kluba Merkur Maribor Matjaž Strdin in Igor Maroša, izvršni direktor in član poslovodstva Merkur trgovina sta danes podpisala novo enoletno pogodbo o sponzorstvu za obdobje do zaključka sezone 2020/2021. Hkrati je bil Maroša imenovan za člana upravnega obora kluba.

Oznanili so tudi podaljšanje pogodbe z igralcem Rokom Možičem, enim od stebrov igre Odbojkarskega kluba Merkur Maribor in najobetavnejšim mladim odbojkarjem v Sloveniji.

Nova sponzorska pogodba pomeni nadaljevanje sodelovanja, ki sta ga odbojkarski klub in Merkur trgovina začela lani decembra. V tem času je klub zabeležil številne pomembne zmage. Med drugim je članska ekipa Odbojkarskega kluba Merkur Maribor osvojila drugo mesto v Pokalu Slovenije in tretje mesto v prvi državni odbojkarski ligi. Izkazali so se tudi mladinci, ki so si priigrali drugo mesto na državnem mladinskem prvenstvu.  

»Za klubom je odlična sezona, v kateri je ekipa pokazala, da trdo delo in vztrajnost prinašata vrhunske rezultate. Z obnovitvijo sponzorske pogodbe izkazujemo zaupanje v klub. Hkrati v podjetju krepimo našo prisotnost v regiji, ki je za nas ena poslovno najuspešnejših v Sloveniji. Kot član upravnega odbora kluba tudi verjamem, da je klub v dobri kondiciji za poseganje po najboljših uvrstitvah v prihodnji sezoni. V Merkurju se že veselimo navijanja zanje na prihajajočih tekmah,« je ob podpisu nove sponzorske pogodbe izpostavil Maroša.

»Podjetje Merkur je ena bolj poznanih blagovnih znamk pri nas. Zato smo veseli, da so po enoletnem sodelovanju kot generalni pokrovitelj z našim klubom prepoznali naš potencial, pa tudi priložnost za promocijo podjetja v naši regiji in širše. S podjetjem smo podaljšali pogodbo in jo podvojili. Za nas je to ključnega pomena, saj želimo obdržati vse ključne domače igralce in z okrepitvami sestaviti ekipo, ki bo konkurenčna najboljšim klubom v Sloveniji,« dodaja Strdin.

V klubu stremijo za visokim ciljem v novi sezoni – osvojiti medaljo na državnem odbojkarskem prvenstvu. Z izzivom se bo klub soočil v okrepljeni zasedbi, saj se je nedavno članski vrsti pridružil 25-letni Ukrajinec Yevhenii Kisiliuk, v njihovih vrstah je tudi obetavna vzhajajoča zvezda odbojkarske ekipe 18-letni Rok Možič. 

»Pretekla sezona je bila zelo uspešna in verjamem, da lahko tudi v novi sezoni cilje postavimo vsaj tako visoko in si prizadevamo, da jih celo presežemo. Nadaljevanje sodelovanja za nas pomeni dokaz, da v klubu dobro delamo in nam daje dodaten zagon in motivacijo za nadaljnje delo,« je še povedal Jernej Detela, kapetan Odbojkarskega kluba Merkur Maribor.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Srecno v prihajajoci sezoni!

Starejše novice