Sebastijan Škorc se kot trener vrača v moško ekipo odbojkarjev, v kateri je začel svojo trenersko kariero.

Nekdanji slovenski odbojkarski reprezentant Sebastijan Škorc je zadnji dve sezoni deloval v ženski ekipi Nove KBM Branika. Sedaj se vrača v ekipo, v kateri je pred šestimi leti začel svojo kariero kot trener, to je Odbojkarski klub Maribor. S Škorcem pa se v klub vrača tudi Alen Kranjc, ki bo njegov najtesnejši sodelavec v prvi ekipi, pomagal pa bo tudi pri mlajših selekcijah.

»Z direktorjem Matjažem Strdinom sva zelo hitro našla skupen jezik. Želimo nadaljevati zgodbo, ki sem jo končal pred dvema letoma. V novi sezoni bo naš cilj uvrstitev med prve štiri ekipe, nato pa Maribor popeljali med vodilne klube v Sloveniji,« je ob vrnitvi v mariborski moški odbojkarski klub za STA dejal Škorc.

Dolgoletna uspešna kariera

V svoji karieri kot igralec je Škorc večinoma igral prav za Mariborčane. Svoje največje uspehe pa je dosegel v dresu ACH Volleyja, s katerim je leta 2007 tudi osvojil pokal Top teams. Svojo kariero je nadaljeval v Franciji in Črni gori. Dvakrat je bil proglašen za najboljšega prostega igralca zaključnih turnirjev pokala CEV, kar trinajst let pa je nosil dres slovenske izbrane vrste, s katero je igral na štirih evropskih prvenstvih. 

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice