Rokometaši mariborskega Branika so v 7 krogu Lige NLB v dvorani Tabor izgubili s Slovenj Gradcem.

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so z dvema goloma Roka Cvetka povedli z 2:0. Slovenj Gradec je bil v prvih 10 minutah boljši tekmec, prav Cvetko pa je v 7. minuti poskrbel za prednost štirih golov. Nato je sledila izključitev Filipa Banfra, ki so jo Mariborčani dobro vnovčili in se hitro vrnili v obračun. V 16 minuti je Jerebie poskrbel za prvo izenačenje, dve minuti zatem pa je Velkavrh zadel za prvo mariborsko vodstvo.

V prvem polčasu je bil v domačih vratih izredno razpoložen Mark Ferjan, njegove obrambe pa so bile povod za nekaj lahkih golov. V 24 minuti je Miličević zadel za 12:9, po golu Jerebieja za 13:10 pa je sledila izključitev Jerenca in vrnitev gostov, ki so v 27 minuti preko Tajnika izenačili. Izid polčasa je z golom iz težkega položaja postavil Jan Sivka. Maribor je ob odmoru vodil s 15:14.

Tudi drugi del je z golom za goste začel Cvetko, v 31. minuti pa je za popoln preobrat poskrbel Lesjak. Na začetku drugega polčasa smo videli kar nekaj napak na obeh straneh, nato pa so spet sledile črne minute Maribora. V 39 minuti je dvakrat zadel Uroš Štumpfl, nekdanji član vijoličastih, kasneje pa se je razbranil še Domen Ošlovnik, ki je izjemno zaustavil nekaj poskusov domačih.

Kljub temu so bili Mariborčani dolgo v igri za vsaj točko. Špelić je v 47 minuti poravnal izid, nato pa so gostje znova prišli do dveh golov prednosti, ki so jih zadržali do konca. V zadnji minuti je imel sicer Sok priložnost, da bi izid izenačil, a ga je zaustavil Ošlovnik, končni izid pa je na koncu postavil Kenan Pajt.

Trener Maribora Marko Šibila je po tekmi povedal: »Gostje iz Slovenj Gradca so odigrali dobro tekmo. Bili so zelo borbeni in čvrsti. Mi smo odgovarjali na napačen način, bili smo preveč živčni in posledično nismo uspeli izpeljati tistega, kar smo si želeli. Tekmecu je potrebno čestitati, saj je zasluženo zmagal.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac. (nepreverjen)

Slabo.zal

Starejše novice