FOTO: Jure Banfi
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 5. krogu lige NLB v gosteh premagali mariborski Branik z 31:23 (12:11).

Osrednja tekma 5. kroga se je končala z zanesljivim zmagoslavjem Celjanov, ki so dosegli peto zaporedno zmago in se na vrhu lestvice pridružili prav tako 100-odstotnim Ribničanom, medtem ko so Mariborčani na dosedanjih tekmah zbrali le dve točki.

Maribor Branik: Kljun 1, Planinšek 1, Zugan 5, Kocjančič, Špečić 2, Sok 3, Hočevar, Jerenec 1, Miličević 5 (3), Velkavrh, Ranevski 1, Budja, Jerebie 4 (3), Ferjan, Sivka.

Celje Pivovarna Laško: Vujović, Ferlin, Cvetko, Razgor 3, Marguč 5, Šarac 6, Grošelj 1, Poteko 1, Žabić, Silva 6, Kodrin 3, Horžen 2, Grebenc 1, Makuc, Leban 2, Novak 1.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 6 (6), Celje Pivovarna Laško /.
Izključitve: Maribor Branik 4, Celje Pivovarna Laško 4 minute.
Rdeči karton: /.

Državni prvaki iz Celja so bolje pričeli obračun v dvorani Tabor in v 13. minuti povedli za tri gole (7:4), a so jih gostitelji deset minut pozneje ujeli in izenačili na 10:10, poroča STA.

Do konca polčasa se je odvijal izenačen boj, v drugem pa so na mariborskem parketu zagospodarili izbranci gostujočega trenerja Tomaža Ocvirka in v 34. minuti prvič na dvoboju povedli za štiri gole (16:12).

Državni prvaki iz mesta ob Savinji so se v nadaljevanju povsem sprostili, gostitelje zasenčili v vseh prvinah igre ter zanesljivo osvojili novi točki.

RK MARIBOR BRANIK : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 23 - 31

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 9. oktobra, gostila velenjsko Gorenje, termin tekme Jeruzalem Ormož - Maribor Branik pa še ni znan.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Brez veze.Mb ni konkurencen Celjanom..oni niso konkurencni v Evropi

Starejše novice