Foto: Jure Banfi
S kakšno zasedbo bo Maribor igral v drugem delu sezone? Mariborski športni direktor Marko Šuler je spregovoril o prihodnosti Ažbeta Juga in Žana Vipotnika, ki se ju povezuje s prestopom v tujino.

Mariborski nogometaši so se včeraj vrnili iz turškega Beleka, v domačem okolju pa bodo opravili zaključne priprave na gostovanje v Kopru.

Vtise po povratku v Ljudski vrt je za klubsko spletno stran strnil tudi Marko Šuler. Športni direktor je zadovoljen z opravljenim v Turčiji, ob dobrih rezultatih pa je pohvalil tudi delovno vnemo nogometašev.

Je pa nekdanji branilec opozoril, da je zdaj vse storjeno potrebno prenesti v domače okolje in se prilagoditi na drugačne vremenske razmere. To bodo morali Štajerci storiti hitro, saj bodo izredno pomembne že prve preizkušnje. Bo ekipa do nedeljskega gostovanja v Kopru ostala nespremenjena?

Vipotnika bo težko zadržati

»Klicev je ogromno, zanimanje je precejšnje. Nekatere zadeve se dogajajo, ostajam pa pri izrečenem ob vstopu v novo leto, da ne želim večjih kadrovskih premikov. Jedro ekipe imamo, želimo pa sestaviti ekipo za pomlad in tudi že za novo sezono.

Veliko je medijskih zapisov o morebitnih odhodih, toda zadeve zaenkrat še niso tako daleč, da bi šlo za kaj oprijemljivega. Ko pride konkretna ponudba, se lahko pogovarjamo,« Šuler odgovarja na medijsko poročanje.

V končnici jesenskega dela sezone je nase opozoril Žan Vipotnik, ki je tudi med pripravami nadaljeval z dobrimi predstavami. Ni potrebno biti jasnoviden, dejstvo je, da je mladi napadalec prvi izvozni artikel Maribora.

Čeprav se je prestopni rok v večini najmočnejših lig zaprl, pa naj bi imel Konjičan ponudbe predvsem iz Poljske, Rusije in ZDA, kamor je še moč prestopiti:

»Vipotnik je trenutno najbolj iskan, zanj je izraženo zanimanje iz različnih držav. Moja želja ostaja, da ostane z nami in da preložimo morebiten odhod vsaj do poletnega prestopnega roka. Zdaj že povpraševanje dosega številke, ko ne moreš več z gotovostjo trditi, da ga bomo lahko zadržali.«

Jug pripravljen na nov izziv v tujini

V zadnjih dneh se najbolj glasno omenja morebiten prestop Ažbeta Juga. Za vratarja, ki že ima izkušnje s Francijo, Portugalsko in Nizozemsko, naj bi se zanimali klubi iz ZDA in Azerbajdžana, omenjala se je Qabala.

Šuler priznava, da je Rušan v letih, ko je pripravljen sprejeti še kakšen izziv v tujini, razkriva pa, da zanimanje obstaja. Čeprav klub ponudbe še ni prejel, dosedanji stiki nakazuje, da bi se lahko to zgodilo v prihodnjih dneh:

»Ažbe je v letih, ko je pripravljen na korak v tujino. Toda njegov status je nespremenjen, z mislimi je pri nadaljevanju naše skupne zgodbe. Če bo prišlo do ponudbe, se bomo pogovorili. 

Maribor mora biti za vsakogar velik motiv za vsakdanje dokazovanje in stopnička za naprej, treba pa je imeti v mislih pri sklepanju dogovorov celovito zgodbo. Da fantje, ki se odpravijo v tujino, naredijo izkorak in tam tudi ostanejo.«

Novega vratarja ne bi iskali

Šuler ni presenetil z odgovorom, da Mariborčani v primeru prestopa Ažbeta Juga ne bi iskali novega vratarja. V pripravah je priložnost dobro izkoristil Samo Pridgar in s svojimi predstavami vrgel rokavico trojici starejših vratarjev, ob Jugu tudi Mennu Bergsenu in Marku Zalokarju.

Se bo Damir Krznar razveselil prihoda novega napadalca? Športni direktor pravi, da imajo v Ljudskem vrtu pripravljen načrt, če bi vijoličaste zapustil Vipotnik, sicer pa prihod napadalca ni nuja, meni Korošec.

Si pa Šuler želi, da bi se spomladi v članskem nogometu kalili predvsem Tine Čuk, Marcel Lorber, Alen Dizdarević in Marcos Tavares mlajši, ki so z ekipo odpotovali na priprave v Turčijo:

»Za nadaljnjo razvojno pot bi veliko pomenilo nabiranje izkušenj v članski konkurenci, skušali bomo ob skupnem dogovoru poiskati najustreznejše rešitve, da bi bili potem ob vmesni postaji kje drugje pripravljeni v bližnji prihodnosti zapolniti mesta tudi v našem članskem moštvu.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice