Foto: Jure Banfi
Četa Simona Rožmana se pripravlja na sobotni spopad s še neporaženim Koprom, ekipi pa se je na treningih pridružil stari znanec slovenskih zelenic.

Pri Nogometnem klubu Maribor so danes potrdili nekaj dni staro govorico. S Štajerci namreč vadi Bede Amarachi Osuji, ki smo ga v slovenskem državnem prvenstvu spoznali kot člana Gorice.

Iz Ljudskega vrta so sporočili, da nogometaš za zdaj zgolj trenira z zasedbo vijoličastih. Usodo o nadaljnjem statusu bo znana v prihodnjih dneh.

»Izkoristili smo priložnost, je prost igralec in smo ga priključili v trenažni proces. V prihodnjih dneh se bomo odločili, ali bo Osuji ostal z nami tudi v prihodnje,« pravi mariborski strateg Simon Rožman.

Sedem let je bil član Gorice

Petindvajsetletni Nigerijec se je v Slovenijo preselil še kot najstnik, Gorici se je pridružil že v sezoni 2013/14. Po kaljenju pri Brdih in Tolminu je v prvoligaški konkurenci odigral 121 tekem in se 15-krat vpisal med strelce.

Goričanom je pomagal tudi v 2. SNL, pred pričetkom lanske sezone pa se je odpravil na tuje, v Izraelu je nosil dres Hapoela Raanane. Na 25 tekmah druge izraelske lige je asistenci dodal še dva zadetka.

Bi lahko bil prav Osuji zamenjava za Aljošo Matka, ki je pred dnevi nekoliko presenetljivo prestopil v švedski Hammarby?

Svoje mnenje lahko zapišete v komentar novice.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

bravo šuler daj še sunnya omorogeija pripelji nazaj iz gibraltarske lige hahahaha, pa toti osuji še za izraelsko drugo ligo ni bil dovolj dober in so ga nabrcali po manj kot enem letu za nas pa bo kao dober ja

rockandroll (nepreverjen)

o moj bog :(

Starejše novice