Foto: Jure Banfi
Mura je prekinila uspešno serijo Maribora, Radovan Karanović pa je doživel prvi ligaški poraz na klopi vijolic. Kapetan Martin Milec se je strinjal s trenerjem Štajercev, da Mariborčani v Fazaneriji niso bili na dovolj visokem nivoju.

Mariborčani so se v Mursko Soboto odpravili z dobro popotnico petih zaporednih zmag, mreža vijolic pa je bila nedotaknjena na zadnjih šestih tekmah. 

Vsak niz se enkrat konča, pravijo, mariborski se je v soboški Fazaneriji. Gostitelji so bili spretnejši, v pravem trenutku so dvakrat hitro udarili, mariborska zasedba pa se zatem ni več uspela pobrati.

Robert Voloder je goste po zadetkih Žana Karničnika in Tomija Horvat, dveh bivših članov Maribora, vrnil v igro, a je zatem zmanjkalo osredotočenosti za izenačujoči zadetek.

Črno-beli so v končnici zadeli še tretjič, Amadej Maroša, junak četrtkove zmage nad Tottenhamom, pa je dokončno razblinil še zadnje mariborske upe glede rezultatskega preobrata.

Radovan Karanović po tekmi ni skrival razočaranja: »Zagotovo nisem zadovoljen. Ne zaradi poraza, temveč zaradi odnosa od prve minute. Nismo se držali taktičnega dogovora, ne moreš pa proti takemu nasprotniku pričakovati drugega kot poraz, če v tekmi nisi prisoten, tako kot moraš biti.«

Pogled usmeriti naprej

»V soboto nas čaka nova tekma, čimprej se moramo obrniti naprej. Za nami je polovica prvenstva, prišli smo do položaja, da smo tukaj, kjer želimo biti. Potrebno je biti pozitiven in tako nadaljevati naprej,« je poudaril Karanović.

Petnajstkratne državne prvake čakata še tekmi s Celjem in Domžalami, nato pa bo čas za analizo in ugotovitve, kaj manjka napram ostalim zasedbam v prvenstvu, poudarja prvi mož trenerskega štaba.

Strateg Maribora je v zadnjem trenutku izgubil Blaža Vrhovca, ki je Fazanerijo zaradi slabega počutja zapustil še pred pričetkom tekme, odsotnost motorja sredine igrišča pa se je po besedah Karanovića zelo poznala.

Karanović je ob tem dodal, da je v ekipi znova pogrešal nekaj več (pre)drznosti: 

»Mura je motivirana zaradi zadnjih uspehov. Igrali so v Evropi, veliko se dogaja okoli kluba, to je za njih velika in pozitivna novost. Maribor je v tem že dlje časa, manjka pa nam še več drznega karakterja, tako na tekmah kot marsikje drugje.«

Foto: Jure Banfi

Pomagala ni niti sprememba postavitve

Mariborčani so morali tudi po drugem prekmursko-štajerskem derbiju čestitati Sobočanom. Karanović je bil takrat še v vlogi pomočnika Simona Rožmana, a je že takrat od blizu spoznal kakovost Žana Karničnika.

Radeljčan je z golom sredi prvega polčasa tlakoval pot do nove zmage Mure, potem ko se je nekajkrat sprehodil iz obrambe v napad. Na to je opozoril tudi Karanović:

»Ravno to je tisto, kar me najbolj moti. Na treningih smo veliko delali na zapiranju njegovih izhodov, vendar tega na tekmi ni bilo.«

Tudi zaradi razigranega reprezentanta je trener Maribora pred drugim polčasom posegel po spremembi postavitve.

»Za to sem se odločil iz razloga, ker v napadu nismo bili dovolj konkretni. Tudi zaradi dejstva, ker je Karničnik veliko igral v napadu, sem to moral narediti.

Nisem prepričan, da morda ne bi bilo še hujše, če bi ostalo pri postavitvi iz prvega polčasa,« je priznal trener štajerskega prvoligaša.

Mura jih je kaznovala

»Škoda, žal je naša serija končana na težkem gostovanju in proti dobri ekipi. Dobro smo krenili v tekmo in imeli prvi zrelejše priložnosti. Če bi jih izkoristili, bi tekma verjetno šla v drugo smer. 

Na koncu smo bili v vseh segmentih igre, tako v napadu kot obrambi, preslabi in to nas je kaznovalo,« tudi Martin Milec, kapetan ekipe, ni skrival razočaranja nad predstavo ekipe.

Bočni branilec je bil mnenja, da je bila Mura premagljiva, a Mariborčani niso izkoristili ranljivosti v domačih vrstah: 

»Matko je imel dve dobri obrambi, tudi on jih je rešil. Imeli smo priložnosti, a jih nismo izkoristili. Mura je bila premagljiva, vendar nismo bili dovolj dobri in natančni v akcijah.«

Jesen zaključiti z dvema zmagama

Milec je poudaril, da so nogometaši na igrišču skušali storiti vse, da bi preobrnili tekmo, a niso bili na dovolj visokem nivoju, da bi jim to uspelo.

Mura je tako dobila še tretji zaporedni medsebojni obračun, črno-beli pa so v prekmursko-štajerskih derbijih neporaženi na zadnjih štirih tekmah.

Ob dejstvu, da Mariborčani v zadnjih mesecih ne uspejo premagati tudi Olimpije, se poraja vprašanje, kje tiči težava? Je vzrok v psihi?

»Čvrsta obramba nas je krasila na zadnjih petih, šestih tekmah, zadetke smo dosegali tudi iz ne povsem zrelih priložnosti, danes pa nam ni steklo. 

Imamo veliko težavo, verjetno je to psihološke narave, da na teh tekmah nismo dovolj dobri in osredotočeni. Na tem moramo delati, upam, da bomo to čimprej rešili. Zdaj je edini cilj, da na preostalih dveh tekmah osvojimo šest točk.«

Mariborska četa bo drugo polovico prvenstva odprla z gostovanjem v knežjem mestu, za konec jesenskega dela sezone pa bo v Ljudskem vrtu gostila Domžale.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lepec (nepreverjen)

Kaj je Fonzeki ste tako in drugače dobili batine????? Tudi mimo Lendave ste bežali, da se je vse kadilo za vami.

bek (nepreverjen)

Kaj se Milec oglaša. Krivec je za tretji gol, zdaj pa pametuje. Polovico igralcev z upravo vred nagnat in vrnit Zahoviča, da naredi red, drugače bo klub iz tekme v tekmo tonil v povprečnost.

Zikollino (nepreverjen)

Kaj to kaj nam servirajo igralci NK MB je fuzbal? Ja, če je to fuzbal, kakšen šport je tisto, ki ga igra npr. Barcelona? In skozi isto ... pri porazu: nismo bili pravi, nepravi odnos od prve minute, presenetili so nas, premalo smo jih spoštovali, ova noć nije naš dan ... in ob zmagi: pustili smo srce na igrišču, vedeli smo kako dihajo, nismo jim pustili od prve minute niti prdniti, moč pridobivamo na treningih plavanja, kjer v bazenu plavamo gor po "hribu" (bazen je nagnjen pod kotom 45 stopinj) ... manekeni preplačani ... pri meni ne bi mogli biti niti kelneri ...

Starejše novice