»Zdi se mi, da nekateri izgubljajo tekmo, preden pridejo na prizorišče,« je bil v intervjuju s Tomažem Okornom za MMC RTV Slovenija do nekaterih smučark kritičen Andrea Massi.

Andrea Massi, ki je Tino Maze popeljal do 13 medalj na velikih tekmovanjih, je bil v intervjuju za MMC RTV Slovenija kritičen do nekaterih smučark, ki so v natrpan program uvrstile Zlato lisico, vključno z Ilko Štuhec.

Mariborčanka si je želela na Zlato lisico, tudi njen trener Grega Koštomaj jo je podprl, a Massi opozarja, da ta odločitev ni bila pravilna: »Domača tekma je lahko velik problem, sploh če je pred SP-jem, kar lisica vedno je. Jaz na Ilkinem mestu ne bi šel v Maribor, moja logika bi tako rekla. Nisem seveda v Ilkini ekipi, ampak z njenimi vožnjami v veleslalomu in s tem rezultatom ... 20. mesto ne šteje nič, ko gre za tekmovalko, ki zna zmagovati. Saj ne potrebuje točk za skupno razvrstitev! Ne vem, ne vidim logike, morda jo Grega Koštomaj. Tudi mi smo imeli leta 2009 podobne težave in smo razmišljali, da ne bi štartali.«

»Številne tekmovalke so brez pomislekov štartale v Mariboru. Več reprezentanc je s tem naredilo napako. Ne vidim logike, da tekmuješ v svetovnem pokalu, dva dni pozneje pa je na svetovnem prvenstvu že prvi trening smuka. Zdi se mi, da nekateri izgubljajo tekmo, preden pridejo na prizorišče,« je za MMC RTV Slovenija še dejal Massi. 

Massi je izpostavil še Boštjana Klineta, ki je zaradi nezadovoljstva s smučmi zapustil Stoeckli in šel na Nordico, a to ni končalo njegove agonije: »Ko je začel filozofirati in je prevzel to miselnost, ki zame ni zmagovalna, sem vedel, kam to pelje. Škoda, je izredno dober smučar, ki pa se je trenutno izgubil.«

»Dejavnikov je ogromno. Bazične priprave, materiali, strategija trenerjev ... Nekaj je očitno narobe. Težko rečem. Lani se je Denis Šteharnik pritoževal, da material, torej smuči Stoeckli, ni pravi, toda po menjavi je tehnika še slabša, izidi pa prav tako. Ko kriviš material, moraš biti zelo prepričan o tem. Nobena firma ne da slabega materiala, je pa treba veliko komunicirati,« je še pristavil. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prerok (nepreverjen)

Massi ne ponižuj naših smučarjev, postal si "viden" po zaslugi naše odlične smučarke TINE, po domače, ti je padla sekira v MED.

Pohor’c (nepreverjen)

O bo ta makaronar že enkrat tiho?

Starejše novice