FOTO: Mediaspeed
Slovenski selektor Matjaž Kek pravkar predstavlja seznam vpoklicanih reprezentantov za kvalifikacijski tekmi z Izraelom in Severno Makedonijo. Preverite, kdo vse je dočakal vpoklic.

Slovenska reprezentanca bo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020 odprla v Haifi, 21. marca ob 20.45. Že tri dni kasneje ob isti uri sledi tekma s Severno Makedonijo v Stožicah.

Predstavitev seznama vpoklicanih reprezentantov spremljamo v živo.

Seznam vpoklicanih reprezentantov

V reprezentanco se je pričakovano vrnil Jan Oblak. Večjih presenečenj Kekov seznam ni prinesel, je pa tokrat od članov NK Maribor zraven le napadalec Luka Zahović. Kek je v reprezentanco vpoklical Damjana Boharja, ki igra v dobri formi na Poljskem, in mladega vezista Domžal Adama Gnezdo Čerina. V reprezentanci je tudi Jon Gorenc Stanković, ki v zadnjem času vse več igra v angleški premierligi, v napadu pa ob Zahoviću Kek računa na Roberta Berića in Andraža Šporarja.

Kek bi 23 kapetanskih trakov

»Igralci, ki so na tem spisku, so najboljši in zame najbolj pomembni,« je uvodoma povedal Mariborčan, ki je poudarjal predvsem enotnost in da bo morala reprezentanca na igrišču biti kot eno.«

Kek ni želel razpredati o kapetanskem traku. »Izbira kapetana je stvar slačilnice. Če bi bilo mogoče, bi sam podelil kapetanske trakove za vse igralce,« je povedal Kek in se pošalil, da lahko pri uradnem proizvajalcu športne opreme Slovenije poskrbi za 23 kapetanskih trakov.

Zaradi poškodbe je tokrat odpadel Leo Štulac, Benjamin Verbič pa je vprašljiv zaradi angine, ki ga pesti. Če bo potrebo bo tretjega vratarja Matica Kotnika zamenjal ali Nejc Vidmar ali Grega Sorčan.

Selektor je na novinarski konferenci povedal še, da morajo biti vsi skupaj skromni in ponižni, a z veliko samozavestjo in vero vase, svoj potencial in kvaliteto. Povedal je še, da so mu ogledi številnih tekem v zadnjih mesecih že 'presedlali' in da komaj čaka, da se vse skupaj začne, kar je pospremil z besedami 'gas na igrišče!'.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice