FOTO: Jure Banfi
Selektor Matjaž Kek je objavil svoj prvi spisek reprezentantov, ki bodo odpotovali na enotedenske priprave v špansko Marbello, kjer bo Slovenija 25. januarja odigrala prijateljsko tekmo s Kitajsko. Med reprezentanti številni Mariborčani.

Med reprezentanti tako za tokratno akcijo, ki je organizirana izven uradnega termina Fife, manjkajo številni najboljši nogometaši. Najmočnejša prvenstva namreč potekajo neprekinjeno, ob tem pa mora vsak reprezentant za tokratno akcijo dobiti posebno dovoljenje kluba.

Reprezentanca je tako pretežno sestavljena iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije. Vpoklic je dočakalo tudi šest nogometašev Maribora. Reprezentanti so: Amir Dervišević, Dino Hotić, Denis Klinar, Jan Mlakar, Luka Zahović in Blaž Vrhovec.

Največ Mariborčanov in Domžalčanov

Na Kekovem seznamu je enaindvajset nogometašev iz slovenske lige, največ reprezentantov bosta v Španijo poslala Maribor in Domžale, vsak po šest.

»Cilj treningov in tekme, ki niso v uradnem terminu Fife je, da preverimo nekatera dodatna imena, ki bi lahko razširila reprezentančni kader. Večina igralcev prihaja iz slovenske lige, zato gre zahvala našim klubom, ki so omogočili prihod igralcev na reprezentančni teden, in NZS, ki je našla termin in nasprotnika,« je ob objavi seznama povedal selektor Matjaž Kek.

Kek se veseli akcije

Slovenija se bo pomerila s kitajsko reprezentanco do 25 let, tekma bo v četrtek, 24. januarja ob 17. uri v Marbelli. »Kitajska reprezentanca do 25 let se že dalj časa pripravlja v Marbelli in je perspektiva za njihovo člansko reprezentanco,« je o nasprotniku povedal Kek, ki ima jasna pričakovanja pred odhodom.

»Popolnoma jasno je, da so igralci v začetni fazi pripravljalnega obdobja, večina jih je v procesu treninga. To pomeni, da bomo lahko konkretno in usmerjeno delali. Pričakujem pravi pristop, velik motiv za dokazovanje in primerno obnašanje tako na igrišču kot izven njega. Moram priznati, da se sam izjemno veselim te akcije, ki mi bo dala informacije, ki jih želim, s tem pa sovpada tudi sestanek s trenerji prvoligašev, ki ga bom opravil na trenerskem licenčnem seminarju v Portorožu. To lepo zaokroža celotno akcijo, v kateri bom lahko videl, spoznal potencial igralcev, ki so na seznamu. Na koncu koncev nisem niti pričakoval, da bodo klubi iz tujine igralcem dovolili udeležbo na zboru.«

Na seznamu triindvajseterice sta le dva reprezentanta, ki igrata v tujini. Antonio Delamea Mlinar se bo v Slovenijo odpravil iz ZDA, Uroš Korun, ki bo prvič v članski reprezentančni selekciji, pa bo prišel s Poljske. »Delamea Mlinar je na začetku priprav kot igralci iz naše lige, medtem ko je Korun zaigral na nekaj tekmah ob koncu sezone po poškodbi. V poljski ligi je ob koncu igral na zanimivem mestu, ki lahko v prihodnje postane deficitarno. Želel sem si še nekatera druga imena, ampak izhajam iz tega, da posamezniki ne pomenijo nič. Imamo nekaj igralcev z reprezentančnimi izkušnjami, nekaj je novih imen, nekaj pa je mladih in perspektivnih, ki so nase opozorili skozi igranje v ligi. Morda bi se še našel kdo, ampak ta izbor je končen in spremeni ga lahko le kakšna poškodba oziroma odpoved.«

Slovenija se bo v Španijo odpravila 19. januarja, v domovino pa se selektor Kek in njegovi izbranci vrnejo dan po tekmi s Kitajsko.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice