Foto: Jure Banfi
Dolgoletni član Maribora se je po koncu aktivne kariere pridružil k delu strokovnega štaba, sporočajo iz Nogometnega kluba Maribor.

Aleš Mertelj, član elitnega vijol’čnega kluba 'top 10' po številu nastopov, se vrača na prizorišče najlepših nogometnih spominov, sporočajo na uradni spletni strani Nogometnega kluba Maribor. 

Poleti 2018 je ob izteku pogodbe z bučnim aplavzom s tribun po 308 nastopih zaključil uspešno poglavje v vijoličastem, zdaj pa bo s klubom v novi vlogi. Pridružuje se strokovnmu štabu, ki ga vodi Saša Gajser.

»Glede na vmesne kadrovske spremembe smo potrebovali pomoč, tako trenerji na igrišču kot posledično tudi igralci. Klubska želja je pripeljati, vključevati ljudi, ki so tukaj pustili pečat. Če je želja obojestranska, kot je bilo v Mertljevem primeru, je odločitev lahka. Odločil se je, da ne bo nadaljeval z igranjem in sprejel pobudo, da se priključi k našemu projektu. Verjamem, da je lahko v veliko pomoč igralcem, strokovnemu štabu kot tudi celotnemu klubu. Aleš je legenda kluba, pozna vrednote, znano mu je do potankosti, kako je Maribor funkcioniral v dobrih in slabih časih. Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi Maribor peljemo tja, kamor si želimo,« je za uradno klubsko stran odločitev pojasnil športni direktor Marko Šuler.

»Prejel sem klic in vabilo športnega direktorja na sestanek, v katerem mi je bil predstavljen projekt, z namenom, da se pridružim pri delu s prvo ekipo. Z vsem spoštovanjem in odgovornostjo do kluba sem ponudbo sprejel. Način dela, ki ga klub takšne veličine zahteva, mi je dobro znan. Moji načrti za prihodnost so tako postali sedanjost, veselim se novega izziva in storil bom vse, da v novi vlogi prispevam svoj delež,« je poudaril 33-letni Aleš Mertelj, ki se ob vrnitvi v Ljudski vrt z enako vnemo kot prej na igrišču loteva novih nalog ob igrišču.

Sprejetje pobude pomeni tudi zaključek aktivne kariere, ki jo je še nameraval nadaljevati v Avstriji.

»Polovičarstva ni, takšno delo zahteva 100-odstotno posvečenost. Zato tudi prekinjam aktivno igranje nogometa. V preteklih mesecih, ko je bilo kar nekaj negotovosti o nadaljnjem igranju v tem nepredvidljivem času, se mi je vedno bolj postavljala v ospredje ravno ta ideja, da nadaljujem v trenerskih vodah. Že skozi kariero mi je bil poleg igranja velik izziv tudi razumeti delo trenerja, način dela, razmišljanja o določenih situacijah, kako postati še boljši in v vsakem pogledu napredovati. Ob sodelovanju z res vrhunskimi trenerji sem imel to čast in srečo, da sem se lahko veliko naučil o tem, kako pomagati igralcem, da se lahko izrazijo na igrišču ter pokažejo svojo kvaliteto, katero pa je potrebno potrjevati z vsakdanjim delom. Od danes dalje tudi z mojo pomočjo ob igrišču,« je še pristavil Mertelj.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

to torej pomeni da ja gajzer trajni trener ampak se ga ne more predstavit ker nima uefa pro licence, hahaha bravo šuler, mogoče boste celo uspeli končati na 3. mestu

Gucibuci (nepreverjen)

Maribor lahko pride samo s strpnostjo in potrpezljivostjo do rezultatov. Vse ostalo je pase in te tepe, ce nimas vizije in menjavas in menjavas. Skoda da kar smo dobro gradili preko jeseni da smo pomladi uspeli zrusiti. Srecno vsem ki bodo za krmilom in tistim ki bodo veslali.

Bojaan91

Tole mi pa sploh ni všeč... meče se denar skozi okno za odpuščanje in novo zaposlovanje... odkar je ZZ šel gre vse z nadzvočno hitrostjo navzdol. Stavim na partypoker, da v naslednji sezoni bodo že pa finančne težave ne samo na igrišču!

SLO (nepreverjen)

ZZ vrni se. Dobro se spomnim kaj je uspelo ZZ! Ko je prišel v MARIBOR je bil Klub v rdečih številkah, igralci so štrajkali in ZZ je dal svoj denar za plače in potem pa je šlo še samo navzgor! Tudi v večjih klubih je kdaj rezultatska kriza recimi letos pri Liverpoolu.

Gucibuci (nepreverjen)

Sej pa je ZZ pripeljal te igralce, ki so sej vidimo kaj..,

In reply to by SLO (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

Edino so slabo napisane pogodbe. Morale bi biti vezane na točke, da se bi igralci trudili. Ta novi val corn flaces igralcev je itak specifičen. Redko vidiš, da nekdo naredi drseči štart pa tekmo zgubljajo pa se smeškajo...

In reply to by Gucibuci (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

ne bluzi bedarij no, zaho ni dal niti centa svojega denarja, in 1 leto nazaj tudi ni odšel "sporazumno" kot je bilo zapisano ampak klub še vedno plačuje njegova mastno plačo, in jo bo plačeval vse do 2024 ker ima do takrat veljavno pogodbo

In reply to by SLO (nepreverjen)

Gucibuci (nepreverjen)

Zaho je sam sebe menjal s svojimi izpadi.

Nihce ni nad klubom! Nihce! V Domzalah bi bil navadni povprecni funkcionar, navijaci so najbolj zasluzni za rezultate!!!

Starejše novice