Mariborčani so z borbeno predstavo prišli še do druge točke v letošnji ligi prvakov in novih 500 tisočakov. V mariborsko blagajno pa bi z malo več sreče lahko kapnil še milijon več.

Mariborski nogometaši so v Moskvi osvojili veliko točko, ki so si jo prislužili s težkim bojem na zelenici Spartaka do zadnje minute. V podaljšku je tako po lepi akciji Vršiča in Tavaresa, ki je žogo podal v sredino, Mešanović žogo poslal v prazno mrežo in zabil za izenačenje. Maribor bi za ohranitev sanj o evropski pomladi moral osvojiti vse tri točke, katere pa tudi v tokratnem dvoboju z Moskovčani niso bile zelo oddaljene.

Mešanović: Gol bi zamenjal za zmago

»Nepopisni občutki, izjemno sem vesel zadetka. Odlična akcija, hvala Tava, hvala Vrša, brez naše ekipe ne bi bilo tega dosežka. Ampak bi takoj moj gol zamenjal za našo zmago, po prikazanem bi si danes zaslužili vse tri točke,« je po tekmi povedal strelec mariborskega zadetka.

Z remijem in točko je mariborski ponos iz ruske prestolnice odnesel tudi pol milijona evrov nagrade. Nogometni klub Maribor je doslej v ligi prvakov zaslužil že okoli 17 milijonov evrov. To pomeni, da je bil tretji nastop v ligi prvakov za vijoličasto četo najdonosnejši doslej.

Milanič: Želeli smo zmagati

Po tekmi je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen tudi Darko Milanič. Ne toliko zaradi rezultata, ki bi lahko bil za Mariborčane še ugodnejši, temveč zaradi celotne predstave. Poudaril je, da so nogometaši Maribora odigrali srčno, borbeno tekmo in da so taktično ter tekaško tekmo zelo dobro oddelali.

»Želeli smo zmagati, zato je bil za vstop že prej pripravljen Mešanović, smo pa po njegovem vstopu izenačili. Po nekaj nervoznih podajah na začetku smo se hitro zbrali in v nadaljevanju dobro odigrali tekmo,« je povedal Izolčan na klopi Maribora.

»Niti po naključju nismo razočarani, ker ne bomo prezimili v Evropi, čeprav je to bil naš cilj. Poznamo pot, po kateri moramo iti, da bi bili uspešni v ligi prvakov. Zdaj pa bodo naši cilji usmerjeni v uspešno nadaljevanje domačih tekmovanj,« je po tekmi še povedal 49-letnik.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice