Foto: Jure Banfi
Pred časom je v javnost prišlo pismo mladih slovenskih rezprezentantov, ki so bili enotni, da zaradi načina dela Primoža Glihe pod njegovim vodstvom ne bodo več igrali za mlado reprezentanco.

Zgodba je naposled dobila epilog. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović se je odločil, da po opravljenih razgovorih in pridobljenih informacijah v povezavi z mlado reprezentanco Slovenije izvršnem odboru Nogometne zveze Slovenije predlaga razrešitev Primoža Glihe z mesta selektorja mlade reprezentance do 21 let, so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

»Kritičen sem tako do igralcev, ki so izbrali popolnoma napačen način reševanja problemov in ga na Nogometni zvezi zagotovo ne bomo tolerirali nobeni od reprezentanc v prihodnje, kakor tudi do selektorja, ki ni zaznal naraščajočih problemov v ekipi in medsebojni komunikaciji. V nogometnem svetu ni redko, da prihaja do nesoglasij. Je pa v teh primerih pomembno, kako se odzovemo. So pa v reprezentanci težave in konflikti prišli do točke, kjer ocenjujem, da je medsebojno zaupanje porušeno do te mere, da bi težko nadaljevali v smeri, ki jo od mlade reprezentance na nogometni zvezi pričakujemo. Ob tem imamo dodatno v mislih prihajajoče evropsko prvenstvo naslednje leto. Primožu Glihi se zahvaljujem za opravljeno delo in mu želim vse dobro v prihodnje,« je ob tem povedal Mijatović.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovnije bo o razrešitvi Glihe in imenovanju novega selektorja, po predlogu predsednika in direktorja reprezentanc Mirana Pavlina, odločal v najkrajšem možnem času.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Adijo
Zdaj pa da vidimo mlade upe kako se bodo borili za drzavni grb in posledicno za svoj zep-)

Starejše novice