Strateg vijoličastih je bil po tekmi z Aluminijem pričakovano zadovoljen, veseli pa ga tudi dejstvo, da so svojo priložnost dobro izkoristili novinci.

»Dobro smo igrali in zasluženo zmagali. Fantje so si poleg zadetka priigrali še nekaj lepih priložnosti, bilo je precej lepih potez, všečnih akcij. Še posebej v drugem polčasu, ko je bilo nekaj več prostora. Ne smemo pozabiti, da je bil drugi strani nasprotnik, ki ima v igri rep in glavo. Zadovoljen sem, kako smo delovali na igrišču. Imeli smo tudi nekaj debijev v dresu Maribora in podoba je spodbudna,« je bil prvi komentar Milaniča po uvodni zmagi.

Novinci dobro izkoristili minutažo

Ta se je nato dotaknil še novincev Jasmina Mešanovića, Jean-Claude Billonga in Martina Kramariča, ki je sicer že dlje časa Maribora, a je bil lansko leto na posoji v Krškem. Tudi slednjega Milanič šteje med novince in pravi, da bo pomemben člen moštva. »To niso le minute spodbude, ampak se od njega veliko pričakuje. Tako on, kot tudi Mešanović in Billong so pustili dober vtis,« je povedal mariborski strateg.

Čaka jih še povratni dvoboj z Zrinjskim

Toda včerajšnja zmaga je v Mariboru praktično že pozabljena, pred vijoličastimi je že med tednom nova zahtevna preizkušnja, saj jih čaka povratni dvoboj z Zrinjskim. Vijoličasti bodo lovili napredovanjev tretji krog kvalifikacij za Ligo prvakov. »Imam občutek, da moštvo res deluje zelo homogeno in živi za vsak trenutek, ko smo skupaj. Dobro nam gre, tako da že komaj čakamo nove izzive. Ne bomo pa prehitevali časa, pripravljali se bomo za prvo naslednjo tekmo in šli zmeraj tako naprej. Korak po korak. Razumljivo je zadovoljstvo po zmagi, čestitali smo si za prikazano, od nedeljskega dopoldneva pa sledi temeljita priprava na Zrinjski. Na nasprotnika, ki ima kvaliteto in nas kljub prednosti iz Mostarja čaka zahtevna naloga v boju za napredovanje,« zaključuje Milanič.

Smiljan Kuhar

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice