Mariborski nogometaši so med dvema evropskima preizkušnjama usmerjeni k Triglavu.

Gostovanja v Kranju so že v njihovi prejšnji prvoligaški epizodi sodila med neprijetne, v soboto na prvi tekmi ob ponovni vrnitvi med elito pa je pričakovati domačo ekipo in navijače z dodatnim navdihom. »Ko pride moštvo iz druge lige in ni veliko menjav, je uigrano ter ima dodaten zagon, posebno energijo. Gorenjski bazen nasploh slovi po nadarjenih, izšolanih nogometaših, tekme so bile običajno v popoldanskih terminih, ko je bilo igrišče počasno, trava nekoliko višja in razmere so bolj ustrezale gostiteljem,« je za uradno spletno stran NK Maribor dejal trener vijoličastih Darko Milanič, ki pričakuje zahtevno preizkušnjo.

»Hafnarfjordur me zanima manj kot Triglav«

»V četrtek smo opravili krajšo, pred petkovim treningom obširnejšo analizo. Pogovorili smo se o vseh zadevah s prejšnje in se usmerili k naslednji tekmi. Tisti, ki so odigrali več minut, čutijo te številne kilometre, ki so jih pretekli. Morali so igrati na zgornji meji, bom pa v načrtu tokrat ekipo prilagodil sobotni in ne sredini tekmi. Hafnarfjordur me zanima manj kot Triglav. Na njihovi prvi tekmi proti Ankaranu je bilo opazno, da so jim ostale nekatere zadeve iz prejšnje seozne, ko so prevladovali. Imajo hitrost, individidualno kvaliteto. Z razigranostjo lahko povzročijo težave, vendar dvomim, da bodo tako igrali tudi proti nam. Pričakujem, da bodo previdnejši in osredotočeni na protinapade,« je še dejal Milanič.

Vrhovec po prestani kazni na igrišče

»Zagotovo bi raje bil s soigralci na terenu. Tako pa sem ostal na tribuni in navijal kot vsi ostali. K sreči se je vse izšlo po željah. Verjel sem, da bodo fantje to uspešno izpeljali. Moram priznati, da sem bil precej miren, ne glede na to, da smo zgodaj dobili zadetek,« je dejal Blaž Vrhovec po zadnji tekmi. Po prestani kazni se vrača na zelenico, tudi z nekaj več dodatne energije.

»Gostovanja v Kranju nikdar niso bila lahka. Verjamem, da se bodo domači in tudi naši navijači odzvali v velikem številu ter bo lepa kulisa na stadionu. Za nas je najbolj pomembna zdaj naslednja tekma proti Triglavu. Razumljivo evropske preizkušnje prinašajo večji naboj, a ko stopiš na igrišče, ni preračunljivosti. Ker si želimo zmagati prav vsako tekmo, bo tako tudi v soboto. Temeljito se pripravljamo, cilj so nove tri prvenstvene točke,« je še dejal.

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice