Milanič o sinočnjem intenzivnem štajersko-prekmurskem dvoboju in končnem remiju.

Čeprav sinoči na štajersko-prekmurskem derbiju nismo bili priča zadetkom, pa je bila tekma vse prej kot miroljubna. Ogledalo si jo je kar 7500 gledalcev, ki so ponudili vso energijo, to pa so pokazali na igrišču tudi nogometaši tako Maribora kot Mure.

»Odlična tekma v različnih pogledih. Škoda, da iz številnih priložnosti, ki smo si jih priigrali, nismo zadeli. To edino manjka tej tekmi. Drugače pa je bilo veliko teka, kombinatorike, na trenutke tudi precej tveganja z obeh strani. Obžalujem, da nismo zmagali, saj se redko zgodi, da imaš toliko priložnosti,« so analizo mariborskega trenerja Darka Milaniča zapisali na uradni klubski strani. 

»Kljub temu, da je bila na drugi strani čvrsta ekipa, smo imeli dinamiko, želeli igrati proti naprej in bili bližje zmagi. Začeli smo dobro, ustvarjali pritisk. Ko to počneš, moraš kdaj tudi stopiti nazaj v nekaterih trenutkih in ostati v formaciji, ko pride nasprotnik naprej. V enem obdobju so se kar izmenjavali obojestranski napadi, gledalci so lahko prišli na svoj račun. Tudi z igralcem manj smo igrali odlično in res škoda zaradi nemirnosti, neučakanosti v določenih situacijah, ko bi lahko izbirali boljše rešitve.«

Čeprav se je serija šestih zaporednih zmag zaustavila z remijem, pa je vseeno moč reči, da je za Mariborčani nadvse uspešno obdobje. 

»Žal. To je bilo res odlično, kar smo opravili v zadnjem obdobju. Ko se to zgodi, pa velja za naprej le eno pravilo. Ker smo eno prekinili, naj bo po reprezentančnem premoru začetek nove serije.«

Mariborčane sedaj čaka dvotedenski premor, nato pa 20. oktobra nadaljujejo z borbo v Sežani. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice